Unutmayın damarlarınız kadar yaşlısınız

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu bu hafta 'Unutmayın damarlarınız kadar yaşlısınız' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Eğer yaşam tarzınızı seçimlerinizi göstermeniz gereken dikkati göstermez, yapmanız gereken değişimleri zamanında yapmaz, yanlış seçimlere ısrarla devam ederseniz damarlarınızın beklenenden daha erken ve hızlı yaşlanacağı kesindir.

Damar sağlığınızı ciddiye almadığınızda damarlarınız daha hızlı sertleşecek, pıhtı ve plaklarla daha çabuk ve çok daralıp tıkanacaktır.

Sertleşmiş, elastikiyetini kaybetmiş, daralmış veya tıkanmış bir damar sistemi ise yeteri kadar oksijen alamayan, iyi beslenemeyen, ihtiyaçlarını karşılayamayan, ürettiği zararlı atıklardan yeteri kadar kurtulamayan kısacası daha hızlı yaşlanan hücreler, doku, organ, sistem ve bedenler demektir. Bu nedenle damar sağlığımızı koruyup kollamak yaşımız ne olursa olsun hepimiz için öncelikli ve vazgeçilmez bir görevdir.

AKLINIZDA OLSUN

DAMARLARIMIZ YAŞLANINCA BAKIN NELER OLUYOR

1-KALP DAMARLARIMIZ YAŞLANINCA: Göğüs ağrısı, kalp ritmi bozukluğu, kalp krizi, kalp yetmezliği gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

2-BEYİN DAMARLARIMIZ YAŞLANINCA: Bellekte zayıflama, ilerleyici bir unutkanlık süreci, denge problemleri, inme/felç gibi tatsızlıklar devreye girebiliyor.

3-GÖZ DAMARLARIMIZ YAŞLANINCA: Görme yeteneğimiz azalmaya, retina problemlerimiz hızlanmaya başlıyor.

4-KARIN-KASIK DAMARLARIMIZ YAŞLANINCA: Erkekler için son derece üzücü bir durum olan sertleşme/impotans sorunu devreye girebiliyor.

5-YAŞLANAN DAMARLARIMIZ NEDENİYLE: İşitmemizin azalabileceği, cildimizin daha hızlı kırışıp yaşlanabileceği, böbrek damarlarımızdaki pıhtıların tansiyonumuzu yükseltebileceğini de bilmemiz lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gençlik paketleri: Hibrozomlar 10 Nisan 2025 | 269 Okunma Kırışıklık devrimine hazır mıyız 07 Nisan 2025 | 823 Okunma Hormezisi ıskalamayın 05 Nisan 2025 | 278 Okunma Ani ölüm nedir önlenebilir mi 03 Nisan 2025 | 512 Okunma Hayat bayram olsa 29 Mart 2025 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu