Sırtlanlarla dans…

1990 yapımı Kurtlarla Dans filmi tam 7 dalda Oscar Ödülü kazanmıştı, Kevin Costner’ın adını sinema tarihine perçinlemişti. 2024 yapımı Sırtlanlarla Dans, şimdilik bir film değil...

1990 yapımı Kurtlarla Dans filmi tam 7 dalda Oscar Ödülü kazanmıştı, Kevin Costner’ın adını sinema tarihine perçinlemişti. 

2024 yapımı Sırtlanlarla Dans, şimdilik bir film değil, çeşitli gizli servislerin ortaklaşa yazdığı bir senaryo. 

Senaryo Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Şam’dan gelen mesajlara, olumlu dönüş yaptığı bir süreçte başlıyor. Filmin Kayseri ve Suriye’nin özgürleştirilmiş bölgelerinde geçen sahneleri var sanıyoruz ama aslında film tıpkı Matrix gibi. 

Bu filmde paralel evren, sosyal medya düzlemi ve sırtlanlar Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaya çalışıyorlar. 

Benzetmelerden bilgilere geçeyim:  

Bu konu üzerinde kalem ya da klavye oynatanlar normal zamanlarda Suriye’nin kuzeyinde neler olduğunu takip etmez, bilmezler. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, denetimi altındaki bölgelerdeki gruplarla ilişkisinde, yerli halka baskı, eşyalara el koyma ve kadınlara yönelik olumsuz davranışlara asla müsamaha göstermez. Uyarıldıkları halde olumsuz davranışını sürdüren grup ya da kişiler süratle yerleşim birimleri dışına çıkarılır ve halkla temas etmeleri engellenir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sırtlanlarla dans… 03 Temmuz 2024 | 2.265 Okunma İki yalancı ihtiyar ve dünyanın geleceği… 30 Haziran 2024 | 189 Okunma Stratejik tahammül ayı başlıyor... 28 Haziran 2024 | 1.382 Okunma Bir ırkçı ve DEM sessizliği... 26 Haziran 2024 | 555 Okunma Vatanseverlik, futbol ve şiir… 23 Haziran 2024 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar