Siz kendinizi yenileyin efendiler

Siz kendinizi yenileyin efendiler

Derdimiz “yenilemek” ve “yenilenmek” fiilleriyle “değişmek” ve “değiştirmek” fiillerinin yakın akrabalıkları da vardır. 12 Haziran 2024 Cumhuriyet gazetemizin başlığının üzerine “Siz yenilenin efendiler!” diye yazmışım. Nedeni şu: Gazetemizin “18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüştü” manşetinin altında yazan “yeni anayasa ısrarı”. Bunun üzerine kendimi alamayıp “Siz yenilenin efendiler” diye yazmışım ama yenilenmesi gereken CHP Başkanı Özgür Özel değil elbette AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan. Aslına bakarsanız R.T. Erdoğan cumhurbaşkanı olduğu zaman değişmesi gerekirdi amma genel başkanlığı iyice katmerlendi.

Franz Kafka’nın Dönüşüm (“Değişim” anlamında) adlı romanı şöyle başlar: “Gregor Samsa bir sabah tedirgin düşlerden uyandığı zaman, kocaman bir böceğe dönüşmüş buldu kendini. Bir zırh gibi sertleşen sırtı üzerinde yatıyor, başını biraz kaldırınca, yay biçiminde katı bölmelere ayrılıp bir kümbet yapmış kahverengi karnını görüyordu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seferberlik ve savaş hali yönetmeliği 30 Haziran 2024 | 57 Okunma Siz kendinizi yenileyin efendiler 28 Haziran 2024 | 1.344 Okunma Normal ve anormal 25 Haziran 2024 | 143 Okunma Geciken ya da gelmeyen demokrasi 23 Haziran 2024 | 91 Okunma Yabancı istilası ve entegrasyon 21 Haziran 2024 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar