Vatandaşlık satılmaz

Vatandaşlık satılmaz! İhtiyacın olan parayı, zengin ile yoksulu eşitleyen dolaylı (ahlaksız) tüketim vergisinden almayacaksın!

Vatandaşlık satılmaz! İhtiyacın olan parayı, zengin ile yoksulu eşitleyen dolaylı (ahlaksız) tüketim vergisinden almayacaksın! Zenginlerden, sanayiciden, işverenden, büyük toprak sahiplerinden dolaysız vergi ile doğrudan gelir ve kazançtan alacaksın! Vergi vermeyenlerin yakasına yapışacaksın! Vergide sosyal adalet budur! Yandaş ve akraba kayırmaktan vazgeç! Kayırdığın kişilerin milyarlarca, milyonlarca vergisini affetme kabadayılığı(!) yapma! Üretici niteliği olmayan yerlere yatırım yapmaktan, işe yaramaz havaalanları yaptırmaktan, yap-işlet-devret dalaveresine başvurmaktan vazgeç; sağa sola hovardaca para harcama. Yani gardaş kafanı değiştir, dünya işlerinde kutsal naslara değil bilimin ölçülerine göre davran!

Gelelim bu giriş bölümünün nedenine: Vatandaşlık vasfının ve hakkının kutsallığına saygı duymuyorsun. Vatandaşlık unvanı çok kutsaldır. Soy sop ilişkisiyle, ataların kan ve terlerinin armağanı olarak alınır. Ender durumlarda çok seçkin insanlara verilebilir bu armağan. vatandaşlık konusunda kıskanç olmak gerekir, istisna sayısı yılda bir ikiyi, bilemedin üç dördü asla geçmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milliyetçilik değil millicilik (3) 06 Eylül 2024 | 121 Okunma Milliyetçilik değil millicilik (2) 03 Eylül 2024 | 122 Okunma Milliyetçilik değil millicilik (1) 01 Eylül 2024 | 116 Okunma Diyanet İşleri Başkanlığı ve başkanı 30 Ağustos 2024 | 1.371 Okunma Skaramuş 27 Ağustos 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar