Solun bildiği mesele
MHP fikirlerinin iktidarda olduğunu düşünüyorsa dikkat etmeli. En son 12 Eylül’de vaziyet öyleydi. Bugün de MHP’nin fikirleri iktidarda. Partinin içine girdiği varoluş krizi de bu sebeple. Bugün iktidarda olsa ne olur...
MHP fikirlerinin iktidarda olduğunu düşünüyorsa dikkat etmeli. En son 12 Eylül’de vaziyet öyleydi. Bugün de MHP’nin fikirleri iktidarda. Partinin içine girdiği varoluş krizi de bu sebeple. Bugün iktidarda olsa ne olur, muhalefette kalsa neye yarar? MHP’nin AKP tarafından ele geçirilmesi neredeyse olmuş bitmiş bir iştir.
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Sümeyye Erdoğan’ın düğününe katılmasına tepki gösterilmesi, bazılarının kırık bir aşk hikâyesi yaşar gibi sitem etmesi de çok anlamlı değil. Devlet Bahçeli’nin düğün meselesinde Hulusi Akar’a sahip çıkması da boşuna değil. Fikirler bir defa iktidar yüzü görmesin. Telaşlı bir sevinç her yeri kaplar.
Akar cephesi, şehit cenazesinden ayağının tozuyla düğüne koşturmasını damat Selçuk Bayraktar’ın İHA tasarımcısı olması ve askeri teknoloji konusunda senelerdir orduyla yakın işbirliğinde olmasıyla izah etti.
Genelkurmay ise yaptığı resmi açıklamada işin bir “devlet protokolü” meselesi olduğunu açıkladı.
Devletin protokolünü iyi tanıyalım. Bu alışılan, bilindik devlet protokolüne benzemez. İktidar tek elde yoğunlaştıkça devletteki iktidar ilişkileri de gizlenmeden açık seçik su yüzüne çıkıyor.
Askeri endüstriyel kompleks bir düğün fotoğrafı çektirdi. Hâlâ siyasi emellerini askere bağlayan kaldıysa onlara uzun uzun bakması için güzel bir fotoğraf. Erdoğan, damadı, Genelkurmay başkanı ve düğünün gizli şahidi Devlet Bahçeli. Hepsi aynı karede. Hayırlı olsun.
Genelkurmay’ın açıklamasındaki “devlet protokolü” her şeyi izah ediyor. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar adında iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının düğününde “devlet protokolü” uygulanmayacak da sizin düğününüzde mi uygulanacak?
Nedir askeri endüstriyel kompleks? Yeri geldiğinde pek korkulacak bir şeydir. ABD Başkanı Eisenhower’ı bile ürkütmüştür. Öyle ki, aynı zamanda bir general olan Eisenhower, başkanlığa veda konuşmasında kendini, askeri endüstriyel kompleksin özgürlükler ve demokratik süreçleri etkileme ihtimali üzerine uyarıda bulunmak zorunda hissetmiştir.