Sahte alkol çetesini "WhatsApp" da kurtaramadı
İstanbul’da çökertilen sahte alkol çetesiyle ilgili hazırlanan iddianamede örgütün takipten kaçmak için nasıl yöntemler kullandığı bir bir anlatılıyor.Sahte alkol, 2022 yılında yine...
İstanbul’da çökertilen sahte alkol çetesiyle ilgili hazırlanan iddianamede örgütün takipten kaçmak için nasıl yöntemler kullandığı bir bir anlatılıyor.
Sahte alkol, 2022 yılında yine çok can yaktı. Birçok kişi hayatını kaybederken, kör olanlar bile oldu. Güvenlik güçleri ise son yıllarda bu çetelere yönelik operasyonlarını arttırdı.
İstanbul’da yakalanan 23 kişilik sahte alkol çetesine yönelik iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, çetenin yöntemleri, eylemleri, polis ve jandarma takibinden kaçmak için nasıl yöntemlere başvurduğu anlatılıyor. Bazı yerler oldukça dikkatimi çekti...
- İddianamenin "Hiyerarşik Yapısı ve İş Bölümü"nde örgütün paralarının dağılımı anlatılıyor. Çete elde ettikleri haksız kazançları yakınlarının hesaplarına aktarıyor. Para dağılımında hiyerarşik yapıya ve işin niteliğine göre dağılım yapıyorlar.
- Örgüt güvenlik güçlerine yakalanmamak için sürekli taktik değiştirmiş. Yabancı kişiler adına hatlar alınmış. Kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda sürekli, “Bu işleri telefondan konuşmayalım” diyerek birbirlerini uyarmışlar. Çete yine konuşmaları WhatsApp üzerinden yapmış. Pasif durumda olan numarayla hiçbir şekilde görüşme yapılmamış. Ayrıca wifi üzerinde başka bir telefon ya da sabit internet kullanmak suretiyle görüşmelerini yaptıkları tespit edildi.
- Şüpheliler sahte kaçak alkolleri kargo şirketi aracılığıyla, başka kişilerin adına veya hayali kişilerin isimlerini kullanarak göndermişler. Kimlik bilgileri tespit edilmesin diye birbirlerine lakap takmışlar.