Ölü çocuklar bile dünyayı utandıramıyor
Suriye'de yine insanlık öldü. Esed rejiminin kimyasal silahla vurduğu İdlib'de onlarca çocuk ve kadının aralarında bulunduğu 100'den fazla insan korkunç bir şekilde can verdi, yüzlercesi de yaralandı. İdlib'den...
Suriye'de yine insanlık öldü. Esed rejiminin kimyasal silahla vurduğu İdlib'de onlarca çocuk ve kadının aralarında bulunduğu 100'den fazla insan korkunç bir şekilde can verdi, yüzlercesi de yaralandı. İdlib'den getirilen 3 cesede Adana'da yapılan otopsi ise, bu insanların kimyasal silahla katledildiğini kanıtladı.
Gerçi olay yerinden ulaşan, insanların vücutlarında hiçbir açık yara bulunmamasına rağmen çırpına çırpına can verdiğini gösteren görüntüler, onların kimyasal silaha maruz kaldığı konusunda otopsi raporuna filan mahal bırakmıyordu. Ama, dünyanın geri kalanı yaşanan vahşet konusunda şüphe etmesin diye, Dünya Sağlık Örgütü'nün de katılımıyla, gerekli otopsi prosedürü tamamlandı.
Savaşta insanlık kadar gerçeklik de yok olabilir çünkü. Nitekim olayın hemen ardından bazı yabancı yayın organlarında bu eylemin “isyancılara” yaradığı ve Esed'i kınamak için acele edilmemesi gerektiğini söyleyen haberler yer aldı. Ayrıca, katliamdan hemen sonra, Suriye Dış İşleri Bakanlığı'nın kimyasal silah kullanımını kınaması, komik olmayan bir şaka değilse, olsa olsa bu işin sorumluluğundan kurtulma çabasıyla açıklanabilirdi.
Esed'in halkını zehirli gazlarla öldürdüğü daha önce defalarca kanıtlanmasına rağmen, açıklamada, Suriye Ordusu'nun halkına ve teröristlere karşı kimyasal silah kullanmadığı ve kullanmayacağı bildiriliyor, Nusra Cephesi ve DAEŞ hedef gösteriliyor, bu iki terör örgütünün kimyasal silah depoladığı iddia ediliyordu. Bu, tam olarak cambaza bak metoduydu. Zira, sadece DAEŞ'le savaşılarak Suriye'de masumların ölümünün önüne geçilemeyeceği şu ana dek anlaşılmış olmalıydı. Nitekim BM rakamları Suriye Savaşı'nın başladığı 2011 yılından bu yana, bölgede 500 binin üstünde insanın öldüğünü gösteriyor.