AK Parti’nin siyasi felsefesi nedir?
Türkiye'de olguları analiz düzeyinde tartışmak şu ortamda imkansız hale geldi.Hukukçu Kemal Gözler'in sosyolojik bağlamda son derece yanlış olan "Laik elitler ayaklanır CHP'nin başına geçerse Erdoğan'ı...
Türkiye'de olguları analiz düzeyinde tartışmak şu ortamda imkansız hale geldi.
Hukukçu Kemal Gözler'in sosyolojik bağlamda son derece yanlış olan "Laik elitler ayaklanır CHP'nin başına geçerse Erdoğan'ı devirir" tipi bilim-dışı tespitlerini eleştirdim.
Kendine İslamcı diyen bir yazar ise bu tespitlere katıldığı için olayı kişisel olarak aldı ve kendi kişiliğine saldırı olarak algıladı!
***
Bu dakikadan sonra artık konuşacak mesele yok demektir. Olgun değil ergen bir ortam var maalesef basın ve matbuat hayatımızda.
Öte yandan benim geçen yazı Recep Tayyip Erdoğan'dan yaptığım alıntıların da sanki benim görüşümmüş gibi hücuma uğradığını okudum. Bu alıntıları bir kez daha yayınlıyorum.
Bunlar ROK'un görüşü değil AK Parti'nin resmî programı ile web sitesinde yazan ve Erdoğan'ın en sık kullandığı siyaset felsefesi cümlelerinden seçmedir...***
15 sene boyunca tüm açıklamaları akademik olarak incelendiğinde Erdoğan aslında AK Parti'yi hep aynı temelde tanımlamış, konjonktüre göre hiç öyle sağa sola sapmamış, hep tutarlı bir muhafazakar demokrat tarif yapmış. İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın tanımıyla AK Parti'nin siyasi kimliğinin fotoğrafı. Bunların hepsi Erdoğan'ın cümleleri. Bu böyle biline...
AK Parti, siyaseti sadece belli bir ideoloji temelinde yaparak siyasi parti olmaktan çok "siyasi cemaat" gibi davranmayı reddetmektedir.
AK Parti, kamu siyaseti temelinde bir yapılanma yerine, katı ideoloji temelinde yapılanarak siyaseti radikalleştiren anlayışa karşıdır.
AK Parti, muhafazakârlık ve demokratlık temelinde bir kitle partisidir. Siyasetin fikir ekseninde yapılmasını temel almakta, buradan kalkarak kitlelere dönük merkez siyaseti üretmektedir.