İş güvenliği ücreti ödemek istemeyenler dikkat!
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi istihdamı veya OSGB’lerden hizmet alınması da aşamalı...
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi istihdamı veya OSGB’lerden hizmet alınması da aşamalı olarak zorunlu hale geldi. Son erteleme ile birlikte 01.07.2017 tarihinden sonra 50 kişiden az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri de bu kapsama girdiğinde sistem tamamlanmış olacak.
İşte özellikle küçük esnaf işyerlerinin iş güvenliği maliyetinin kaldırılması amacıyla 9 kişi ve daha az çalışanı olan işyerlerine gerekli eğitimi almaları ve sınavda başarılı olma şartıyla kendi işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi istihdam yükümlülüğü yerine getirilmiş sayılacak.
Buna göre; Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 9 Ekim 2015 tarihinde, İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir. Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.
Başvuru tarihi ve kayıt bedeli
Başvuru işlemleri 10 Ekim 2016-28 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt bedeli 250 TL’dir.
Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 125 TL’dir.
Sınav 17 Aralık 2016 tarihinde belirli merkezlerde tek oturumda yapılacaktır.
Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 50 ve üzeri puan alan katılımcılar ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürü