AB ile pozitif gündem süreci güncelleyecek

Hafta içinde Brüksel'de önemli toplantılar ve o önemli toplantıların önemli sonuçları oldu. Yeni NATO binasının açılışı vesilesiyle mini bir NATO zirvesi düzenlendi. Zirveye katılan...

Hafta içinde Brüksel'de önemli toplantılar ve o önemli toplantıların önemli sonuçları oldu. Yeni NATO binasının açılışı vesilesiyle mini bir NATO zirvesi düzenlendi. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem NATO, hem de AB yetkilileri ile görüşmeleri oldu. Cumhurbaşkanımız, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron, Alman Başbakan Merkel ve İngiltere Başbakanı May ile ikili toplantılar gerçekleştirdi. Bu yoğun trafiğin en önemli ayağı AB adına Tusk ve Juncker ile olan görüşmelerdi. Ve bu görüşmelerden Ankara ile AB arasında pozitif bir gündemde sürecin güncellenmesi kararının alındığını gördük. Bir yıllık bir süreçte çalışmalar yürütülecek. Bir liderler zirvesi düzenlenmesi de hedefler arasında. 15 Nisan darbe girişimi sonrası ve 16 Nisan referandumu öncesi özellikle AB'nin Alman parantezinin provokatif girişimleri sonucu kriz noktasına gelen Türkiye-AB süreci rehabilite ediliyor.

Ve Akif Emre 

Mart 2012. 32’nci Paris Kitap Fuarı düzenleniyor.Fuar çerçevesinde "Edebiyat eylemi ve Nuri Pakdil" sempozyumu yapılıyor. Akif Emre, Hüseyin Su ve Mustafa Şahin ile bu sempozyum vesilesiyle tanışma imkanı buluyorum. Akif Emre'yi elbette tanıyorum. Ama bu sempozyum sayesinde yüz yüze tanışma ve sohbet etmem mümkün oluyor. Aynı şekilde Hüseyin Su ve Mustafa Şahin beyler. Yazı, kalem üstadları, aynı zamanda edebiyatın ruhunu incitmekten korkarcasına kelimeleri konuşurken bile dikkatle seçen, her heceyi özenerek vurgulayan bir güzel insanlar topluluğu. Gençliği isyan şiirleri okuyarak geçmiş bir gazeteci olarak, şiiri, sözcüğü, heceyi bu kadar imanla süsleyen bir yaklaşım elbette dikkatimi çekmişti. Hece Dergisi'nin adını da bu sempozyumda duymuştum. Bir tutumu keşfetmeye geç kalmak, kaybolan zamanlar. Ama başlangıç da bir şey elbette. Önemli. Ve bu yıl Hüseyin Su ve Mustafa Şahin'in evlatlarını kaybederek yaşadıkları acı. Ardından Akif ağabeyin kaybı. Üç güzel adamın acıları.

***

Sonrasında Paris Anadolu Festivali için üç ayrı panel çalışması yaptım. Aynı yılın yaz aylarıydı. Panellerden birisine Akif Emre'yi davet ettik. Bir başka panel için de Hüseyin Su ve Necdet Subaşı. Şule Yüksel Şenler ve Huzur Sokağı. Üçüncü panelde de Tarık Tufan konuşmacıydı. Yine muazzam bir buluşma olmuştu.

Akif Emre ile Dünya Bülteni sitesine yazdığım dönemde beraber çalışma imkanı da buldum.

Sonra 2013’te İstanbul'a taşındım. Bu kez dış haberlere yoğunlaşan bir gazeteci olarak ama en çok da Paris'te ışığını keşfettiğim bir deniz feneri olarak kendisini yakından izledim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.624 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.514 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.779 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.381 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.069 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar