Zihniyet devrimi ve bürokratik kafa

Yazıp yazmamakta epey tereddüt yaşadım. Dünyanın içinde bulunduğu durum belli. Bu dünya içinde Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikeler ortada. Adeta yüz yıldır dünyayı...

Yazıp yazmamakta epey tereddüt yaşadım. Dünyanın içinde bulunduğu durum belli. Bu dünya içinde Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehlikeler ortada. Adeta yüz yıldır dünyayı hegemonyasına almış batı medeniyetinin dünyaya yaşattığı ağır travmalar ortada. Bütün bu travmaların yaşandığı coğrafyada ana hedef ise gün geçtikçe Türkiye'nin olduğu daha aşikâr görülüyor.

Bu sütunlarda ağırlıklı bu konulara yer verip uyarılarda bulunuyor, değerlendirmeler yapıyoruz. Okurlarımızın bakış açılarına, olup bitenleri daha iyi anlamasına katkımız olur inancıyla. Bizlerde okurlarımızın düşünce, fikir ve bakış açılarından yararlanıyoruz. Zaten yeni bakış açıları, yeni fikirler böyle ortaya çıkar.

Bazen ise çevremizde gördüğümüz aksaklık, hata ve uygulamaları sizlere ve yetkililere duyuruyoruz. Bugüne kadar şahsımın muhatap olduğu, nefsime dokunan konuları buraya aktarmaktan kaçındım. Ola ki nefsanî bir duygu ile bilmeden hatalı değerlendirmelerde bulunurum diye. Fakat 15 gündür sağlık sorunları ve farklı işler nedeniyle devlet kurumları ile muhatap oluyorum. İşimiz gereği alışkanlık olarak ta olsa yaşadıklarımız, muhatap olduğumuz muameleler bazen bizi sevindiriyor, bazen üzüyor.

Türkiye'de siyasette değişim ve yenileşme rüzgârları esiyor. Özellikle bu çerçevede iktidar partisi AK Parti konusunda beklenti çok yüksek. Bu beklentiye yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik ‘metal yorgunluğu' ve yenileşme söylemleri Türkiye'nin gündemine bu konuyu oturttu. Artık toplumda bütün gözler AK Parti kadrolarındaki yenileşme ve değişime çevrildi. Kongre sürecine giren AK Parti'de yenileşme adına il başkanlarının istifa edip yeni ekiplerin yerlerini almaya başlaması bu konuda uygulamaları da gösteriyor. Hatta kongrelerde yaşanacak değişim ve yenileşme toplumda yeteri kadar yankı bulamazsa alternatif yenileşme hamlelerinin AK Parti'de yaşanacaktır. Diğer taraftan yeni siyasi oluşumlar ve bu oluşumlarda ki hareketlilik ise toplumun taleplerine cevap arama olarak algılanmalıdır.

Siyasette yenileşme ve değişim çabaları yaşanırken diğer alanlarda bunun yaşanma ihtiyacı olmadığı anlama gelmiyor. Devlet işleyişi ve bürokratik zihniyette de ciddi değişikliklere ihtiyaç olduğu kaçınılmazdır. AK Parti döneminde birçok alanda bu çabaları gördük. Bir kısmında değişim ve dönüşüm gerçek anlamda hayata geçti. İşte son 15 gündür yaşadığım tecrübe ve gözlemlere göre devletin işleyişinde bürokrasinin işleyişinde değişim ve dönüşüme karşı ciddi bir direnişin olduğunu gördüm.

Onun için dedim yazının başında yazıp yazmamakta tereddüt yaşıyorum diye. Önce sağlık sorunları nedeniyle hastanelerin yolunu tuttum. Tabi ki önce ‘Hekim Randevu Sistem'den kolay oldu. Doktorlar gayet güzel ilgilendiler. Dikkatle meramımı dinleyip yönlendirdiler. Bu arada Gölbaşı Hassak, Ulucanlar Göz Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi uğradığım hastaneler. Uzman doktorundan Öğretim Üyesi hocasına kadar gayet memnun ayrıldım. Tek handikap MR, Ultrason ve Tomografi gibi tetkiklerde diğer işlemler gibi hızlılık yok. Uzun vadeye yayılan bir randevu handikabı bulunuyor. Ona da çare bulunursa sağlık alanında önemli bir pürüzde giderilmiş olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.470 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.891 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.675 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.604 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar