Ekseni kim kaydırıyor?

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Refah'taki askeri eylemlerine son vermesine hükmetmesi, İsrail'in "misillemesiyle" sonuçlandı. Yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını vahşice bombalayıp çoluk...

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Refah'taki askeri eylemlerine son vermesine hükmetmesi, İsrail'in "misillemesiyle" sonuçlandı.
Yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını vahşice bombalayıp çoluk çocuğu canlı canlı yakmalarının başka ne anlamı olabilir. Uluslararası hukuku iplemediklerini göstermekten başka.
İsrail sadece uluslararası hukuka karşı değil, yaptığı soykırıma itiraz eden Avrupa devletlerine de misilleme yapmaya başladı.
İrlanda, Norveç ve İspanya'nın bağımsız bir Filistin Devleti'ni tanıma kararının hemen ardından bu ülkelerin temsilciliklerine kısıtlamalar getirdi.
İspanya hükümetinin bu hamlesine ve İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz'ın "Nehirden denize özgür Filistin!"...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sisi ile nasıl görüşürsünüz? 07 Eylül 2024 | 580 Okunma O ülkeyi neden seviyorum? 05 Eylül 2024 | 2.242 Okunma Amiralim o iş öyle değil 04 Eylül 2024 | 2.524 Okunma İsmail Dümbüllü’nün askerleriyiz 03 Eylül 2024 | 1.587 Okunma Oyuna gelen biz olmayalım 31 Ağustos 2024 | 390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar