Çok okuyan mı bilir, çok çözen mi?

Normalde sınavlar, eğitim sistemine göre şekillenir. Yani önce bir eğitim sistemi kurgularsınız. Sonra da buna uygun bir sınav sistemi geliştirirsiniz. Ama Türkiye’de bu süreç sanki biraz tersten işliyor gibi....

Normalde sınavlar, eğitim sistemine göre şekillenir. Yani önce bir eğitim sistemi kurgularsınız. Sonra da buna uygun bir sınav sistemi geliştirirsiniz. Ama Türkiye’de bu süreç sanki biraz tersten işliyor gibi. Çünkü her ulusal sınavdan sonra, eğitim sistemimizle ilgili yapılması gerekenler listesine yeni maddeler ekleniyor.
Geçen haftaki YKS’den sonra da benzer bir şey yaşadık. Şimdiye kadar bir öğrenci ne kadar fazla soru çözerse, başarılı olma ihtimali o kadar artar diye inanıyorduk. Ama gördük ki eğer öğrencinin temelde bazı eksiklikleri varsa, çözülen soru sayısı çok da işe yaramıyor.
Eskiden üç yıl boyunca dersi asan öğrenciler, son sene derslere asılıp sınavda başarılı olabiliyorlardı. Zaten kursların okullara çalım atması da bu yüzden mümkün olmuştu. Ama şimdi sorular öyle bir hâle geldi ki son düzlükte yapılan koşular çok işe yaramıyor.
Yani maratonun ilk üç etabında piknik yapanlar, son sene ne kadar uğraşsa da pik yapamıyor.
...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kınayan kınasın! 21 Kasım 2024 | 163 Okunma Artırılmış gevşeklik ve yatay zekâ! 14 Kasım 2024 | 130 Okunma Sade vatandaş 07 Kasım 2024 | 42 Okunma Senarist öyle istiyor! 31 Ekim 2024 | 115 Okunma Kâbus 24 Ekim 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar