Sivri akıl ihtiyacı
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk zili dün çaldı. Önceki senelere kıyasla bu sene eğitim camiası olarak sanki daha mutlu, daha umutluyuz. Çünkü Millî Eğitim Bakanımızın...
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk zili dün çaldı. Önceki senelere kıyasla bu sene eğitim camiası olarak sanki daha mutlu, daha umutluyuz.
Çünkü Millî Eğitim Bakanımızın fitilini ateşlediği eğitimde dönüşüm heyecanı bütün okullarda hissediliyor.
Geçen hafta “2023’e Doğru Türk Eğitim Sistemi” başlığıyla düzenlenen konferansta bu heyecan zirveye ulaştı. Konferans raporu oluştuğunda Türkiye’nin eğitimle ilgili yol haritasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.
“Artık ortak akıl değil, sivri akla ihtiyacımız var!” diyen bakanımız, bütün eğitim camiasını düşünmeye, ezberleri bozmaya ve yeni bir model geliştirmeye teşvik ediyor.
Türkiye’de eğitim reformunu el birliğiyle gerçekleştirmek zorundayız.
Çünkü dünya coğrafyasında mürekkebin kuruduğu yerlerde hep kan akıyor.
Başarının formülü
İhlas Koleji bu sene gerçekten büyük bir başarıya imza attı.
YKS Türkiye birincisi İhlas Koleji öğrencisi. Ayrıca ilk yüzde 12, 21, 40, 41, 85 gibi dereceler var.
Yerleştirme sonuçlarına göre 31 öğrenci tıp fakültesini, 53 öğrenci mühendislik fakültelerini kazandı. Diğer öğrenciler de diş hekimliği, eczacılık, hukuk, işletme gibi farklı bölümlere yerleştiler.
Bu başarının temelinde birçok faktör var elbette. Ama en önemlisi okulun isminde gizli.
İhlas… Yani samimiyet.
Öğretmenlik mesleğine aşkla bağlı öğretmenler öğrencileri kendi evlatları gibi görüyor ve bu motivasyonla çalışıyorlar. İhlas Koleji öğretmenlerinin gözleri, öğrencilerin gözlerine değmeden sınıflarda ders başlamıyor.
Her biri alanında uzman olan ve kutsal bir gayenin etrafında birleşmiş yönetici kadrosu pırıl pırıl bir nesil yetiştirmek için canla başla çalışıyor.
Bütün ömrünü eğitime adamış, Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda ve Millî Eğitim müdürlüklerinde yöneticilik yapmış olan İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, şimdi bütün bilgi ve birikimini İhlas Kolejini zirveye taşımak için kullanıyor. Yeltekin, “Eğitimin yanına en çok yakışan kelime sevgidir” diyor ve eğitim politikalarını oluştururken bu cümleyi merkeze alıyor.
Sonuç olarak tüm çalışanlar el ele vermiş, okulun kurucusu rahmetli Enver Ören Ağabeyin “Eğitim, gönüllere dokunmaktır!” tarifini yaşatmaya çalışıyor.
Enver Ağabeyin İhlas Kolejini kurma gayesi, vatanına milletine bağlı, manevi değerlerine saygılı, Allah korkusu olan, ecdadıyla gurur duyan, başarılı ve mutlu gençler yetiştirmekti.
İşte okulun vizyonu ve misyonuyla ilgili kurulan bütün cümleler, yapılan bütün işler ve atılan adımlar bu hedef doğrultusunda şekilleniyor.
“Niyet hayır, akıbet hayır” demiş büyükler.
Gerçekten de öyle.
İyi insan yetiştirmek için çıkılan bu yolculukta hem iyi insanlar yetişiyor hem de başarılar art arda geliyor.
Marka çalışmalar
İhlas Kolejinde üniversite sınavlarında alınan bu başarının altında marka çalışmalar var.
ADA (Akşam Ders Atölyesi) bunlardan bir tanesi. Evlerinde uygun çalışma ortamı bulamayan öğrenciler okulda kalıp öğretmenlerin rehberliğinde ders çalışıyorlar.
ETAP (Eksik Tamamlama Programı) sınav öncesinde hiçbir eksik kalmaması için öğrencilerin akademik gelişmişliklerini takip ediyor ve eksikleri tamamlıyor.
HAP (Hızlandırılmış Atölye Programı) sınav öncesinde önemli konuları yoğun bir programla veriyor.
Sonuç olarak akademik başarıyı getirecek her şey 22 yıllık bir eğitim geleneği ve tecrübenin ışığında, mükemmel bir ekiple titizlikle planlanıyor ve uygulanıyor.
İnsanlara faydalı olmak
İhlas Kolejinde öğrencilere “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadis-i şerifi sıkça hatırlatılıyor.
Bu yüzden öğrenciler ileride hangi meslekleri yapacak olursa olsunlar, hep insanlığın faydasına yönelik ne yapabilirim diye düşünüp, projeler geliştiriyorlar.
Mesela YKS sınavında Türkiye 12’ncisi olan Ömer Faruk Doğru bu düşüncemizi ispatlayan işler yapmak için ilk adımlarını attı.
Ömer Faruk üniversite sınavından sonra hemen bir Youtube kanalı kurdu ve burada başarıya nasıl ulaştığını anlatan videolar çekmeye başladı. Amacı tecrübelerini paylaşarak üniversite sınavında başarılı olmak isteyen gençlere faydalı olmak.
Aynı zamanda Dünya Hafıza Şampiyonu olan Ömer Faruk Doğru, önümüzdeki günlerde hafıza teknikleriyle ilgili de videolar yayınlayacak.
Takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum: youtube.com/ömerfarukdoğru
Kınayan kınasın!
21 Kasım 2024 | 160 Okunma
Artırılmış gevşeklik ve yatay zekâ!
14 Kasım 2024 | 129 Okunma
Sade vatandaş
07 Kasım 2024 | 42 Okunma
Senarist öyle istiyor!
31 Ekim 2024 | 115 Okunma
Kâbus
24 Ekim 2024 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI