Yatır yatır, nereye kadar?

İnsan belirli bir yaşa gelince neyi kazanıp neyi kaybettiğini daha net görmeye başlıyor. Bu yüzden bir süredir “kazanma hırsına yenik düşmek” cümlesi üzerine düşünüyorum. Kazanmayla...

İnsan belirli bir yaşa gelince neyi kazanıp neyi kaybettiğini daha net görmeye başlıyor. Bu yüzden bir süredir “kazanma hırsına yenik düşmek” cümlesi üzerine düşünüyorum. Kazanmayla başlayıp yenilmekle biten bu cümledeki tezat, hayatımızı özetliyormuş gibi geliyor.

Geçen bir bilgisayar oyunu oynarken daha iyi fark ettim. İnsan puan kazanırken bir yandan canı gidiyor. Sadece kazandığın puanlara odaklanırsan, oyunun yarısında yere serilip kalıyorsun. Yani yüksek bir puanla oyunu kaybediyorsun.

Yaşadığımız tam da buna benzemiyor mu? Performans notumuzu artırmak için hayat kalitemizde %90’a varan tenzilat yapıyor, öz geçmişimizde satır biriksin diye ömrümüzün en güzel yıllarını harcıyoruz.

“Pedal çevirmeye devam et, yoksa düşersin!” veya “İnce bir buz tabakası üzerinde kayıyorsan tek çare hız yapmaktır” türünden cümlelerle psikolojimizi bozdular. Tedavi olarak da reçeteye aç karnına “kendine yatırım” yazdılar.

Bu nasıl bir yatırımmış anlamadım! Yatır yatır bitmiyor.

Etkin İletişim ve İmaj Eğitimini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karton bardak 05 Eylül 2024 | 431 Okunma On numara sorular 29 Ağustos 2024 | 214 Okunma Hesap kitap... 22 Ağustos 2024 | 52 Okunma Keyfe devam... 15 Ağustos 2024 | 43 Okunma Keyifsiz bir yazı 08 Ağustos 2024 | 37 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar