“Adnan Hoca” 8 bin 658 yıl hapis cezasının kaç yılını yatacak?
Bazı tarihler için “Rastlantı” denilse bile ilginç oluyor. Örneğin, 10 Temmuz 2018’de Adnan Oktar ve 176 arkadaşı “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Çocukların cinsel istismarı”, “Cinsel saldırı” ve “Siyasi ve askeri casusluk” dâhil birçok suç iddiasıyla gözaltına alındı.
2024’ün 10 Temmuz’un da Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar hakkında verilen 8 bin 658 yıl hapis cezasını onadı. Yani gözaltına alınmaları da, cezalarının onanması da yine 10 Temmuz’du.
Adnan Hoca, bir dönem AKP iktidarının bazı bürokratlarından, siyasetçilerinden hayli himaye görüyordu. Adnan Hoca’ya dokunan da yanıyordu. Adnan Oktar’ın, yüzlerce askerin, gazetecinin, bürokratın kumpas sonucu cezaevinde yattığı dönemde yaptığı açıklamaları da hatırlatmamız gerekiyor.
VALİ: ADNAN HOCA’NIN KİTAPLARINI ALALIM
Dönemin Kırklareli Valisi, rahmetli olduğu için adını yazmayayım, organize suç örgütü lideri olmakla hakkında davalar bulunan Adnan Hoca’nın (Oktar) yazdığı ve DSP hükümeti döneminde yasaklanan kitapların, halk kütüphanelerine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurdu.
Bakanlık, “İl Yayın İnceleme Komisyonu buna karar versin” deyip topu Valili’ğe attı. Bunun üzerine toplanan İl Yayın İnceleme Kurulu, Harun Yahya’nın yani Adnan Oktar’ın kitabının kütüphaneye konulmasına karar verdi. O dönem, vali ile konuştuğumda, “Kitabının alınmaması DSP hükümeti döneminde alınmış bir karardı. Bir zamanlar Nazım Hikmet’i de yasaklamışlardı. Ben yasaklara karşı olan birisiyim. Genel ahlaka, teröre hizmet etmeyen her kitap kütüphanelerde bulunmalı” demişti.
2007 yılının şubat ayına gidelim. Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar’ın ‘Harun Yahya’ takma adıyla yazdığı ‘Yaratılış Atlası’ adlı kitabı, dönemin bir AKP Gaziantep Milletvekili tarafından TBMM’de milletvekillerine dağıtılıyor. 18 Temmuz 2018’de o kitapla ilgili olarak bu köşede yazdıklarımı hatırlatmak istiyorum: