Başkanlardan, başkana “uyarı” mektubu
AKP bürokraside yapacağı tüm atamaları yaptı. AKP’nin kurduğu bürokrasi düzeni “seçim...
AKP bürokraside yapacağı tüm atamaları yaptı. AKP’nin kurduğu bürokrasi düzeni “seçim hükümeti”ne atama yasağı getirerek sürdürülmek isteniyor. “Bağımsız” diye bakanlığa getirilenlerin, AKP’ye en yakın isimler olduğu da ortada…
Bürokrasideki düzensizlik yargıya da sıçramış durumda… Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başkan seçmek için 15 Temmuz’da başlayan seçim turlarından bir türlü sonuç çıkmadı. 18. tur yarın yapılacak ama yine sonuç alınamayacak. RTÜK’teki durumdan daha beteri Yargıtay’da yaşanıyor. 28 Nisan’dan bu yana Yargıtay’da üç daire başkanlığı için bazı günler 3-4 kez seçim turları yapılıyor ama hiçbir aday seçilecek çoğunluğu elde edemiyor.
AKP, AÇIK OYLAMA İSTİYOR
Yargının giderek siyasallaştırıldığı, AKP’nin yargı üzerinde büyük baskılar kurduğu sıkça gündeme getiriliyor. O yüzden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik yapıldı, yargıda dengeleri değiştirmek için yasalar çıkarıldı. AKP destekli “Yargıda Birlik Platformu” oluşturuldu. Platform adayları üst görevlere getirildi. Seçim tasnif komisyonu da ilginçtir hep Yargıda Birlik Platformu üyelerinden oluştu.
Yargıtay 12. Ceza Dairesi Başkanı Ayşe Doğan, 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol’un görev süresi 11 Mart’ta doldu, başkanlık seçimine 16 Mart’ta başlandı. 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı’nın görev süresi 25 Nisan’da doldu, 28 Nisan’da seçim için ilk tura geçildi. Bakın aradan 4-5 ay geçmesine rağmen bu dairelere başkan seçilemiyor. Niçin? Çünkü 516 üyesi bulunan Yargıtay’da hiçbir aday seçilmesi için yeterli olan 258 oyu alamıyor. AKP, çoğunluğu elde etmek için Yargıtay’a gerekli-gereksiz çok sayıda atama yaptı.