Bu yalanlarına dünyayı inandırdılar

“Ermeni soykırım iddiaları”na karşı devletin öteden beri izlediği politika, arşivlerin tarihçilere açılmasıdır. Ermeniler, soykırım yapıldığına sahte belgelerle dünyayı...

“Ermeni soykırım iddiaları”na karşı devletin öteden beri izlediği politika, arşivlerin tarihçilere açılmasıdır. Ermeniler, soykırım yapıldığına sahte belgelerle dünyayı inandırıyor. Kuşkusuz “hiçbir şey olmadı” da denilemez. Ayrıca 101 yıl önce yaşananları kendi koşulları içinde değerlendirmek gerekiyor.
“Ermeni yalanları”nı ortaya koymak için en büyük çabayı gösterenlerden birisi emekli Büyükelçi Bilal Şimşir, diğeri ise Siyasal Bilgiler Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Türkkaya Ataöv'dür. Şimşir, şehit edilen 38 diplomatımızın öyküsünü de “Şehit Diplomatlar” kitabında topladı ve gelecek kuşaklara yine önemli bir eser bıraktı.
HER YAZIDA 500 BİN ARTIRDI

Paris Başkonsolosluğumuzu basan Ermeni militanlar bir korumayı şehit ettiler. Bir diplomatımızı da yaraladılar. “Otorite tanığı” yani “bilirkişi” olarak mahkemeye Prof. Dr. Türkkaya Ataöv katıldı. O günlerde önemli bir gazetenin kadın yazarı “soykırıma uğradığını” öne sürdüğü Ermeni sayısını bir yazısında bir milyon, ikincisinde 1.5 milyon, üçüncüsünde 2 milyon diye yazmıştı.
Ataöv, o gazeteciyle görüştüğünde, “İnşallah yazılarını çocukların görmez. Aksi halde senin gazeteciliğine inanmazlar” dedi. Yabancı basında Türk tarafının görüşlerinin yer almaması üzerine Ataöv, Ermeni yalanlarını kitaplarla belgelemeye karar verdi. İşte o günden sonra Ermeni meselesiyle ilgili 76'sı yabancı dillerde olmak üzere 80 kitap yayımladı. 84 yaşındaki Ataöv, “O kitapların her biri, Ermenilerin elindeki bir silahı alıp yok etti” diyor. Yetmedi, ABD'de 41 üniversitede konuştu. Ülkemize karşı Birlemiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nda yapılacak büyük bir haksızlığın önüne geçti, hazırladığı raporu, belgeleri ortaya koyup karar alınmasını da engelledi. O toplantıda “Talat Paşa'nın, Ermenileri öldürme emri verdiğine ilişkin belgelerin sahte olduğunu” da anlatma olanağı bulmuş, konuşması ve raporu karar alınmasını engellemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duydunuz mu, darbecilikle suçlananlar da tahliye edildi 04 Eylül 2024 | 3.121 Okunma ‘Silivri Cezaevi’ne konulduğumda bile devletime, memleketime küsmedim’ 02 Eylül 2024 | 2.984 Okunma Elin adamı gelmiş Anadolu’yu talan ediyor 30 Ağustos 2024 | 2.549 Okunma Sandıktan çıkana dönem sınırı yok 28 Ağustos 2024 | 2.496 Okunma “Hodri meydan” demekle olmuyor! 22 Ağustos 2024 | 2.808 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar