Bursa beyi, Bursa’dan ayrılıyor
Cavit Çağlar, Türkiye’nin en zengin iş adamları arasında sayılıyordu. Süleyman Demirel’e uygulanan “siyaset yasağı” döneminde onu hiç yalnız bırakmadı. Uçağıyla...
Cavit Çağlar, Türkiye’nin en zengin iş adamları arasında sayılıyordu. Süleyman Demirel’e uygulanan “siyaset yasağı” döneminde onu hiç yalnız bırakmadı. Uçağıyla, helikopteriyle, maddi-manevi olarak Demirel’in hep yanında yer aldı. İktidar partisinin karşısında olmanın zorluklarına rağmen Cavit Çağlar, Demirel’in yanında, yakınında bulundu.
Bugün iş adamları hükümete dönük en küçük bir eleştiride bulunamıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı’ndan, sanayi ve ticaret odaları başkanlarından hükümetin politikalarına dönük hiçbir eleştiri gelmiyor. Artık hükümet yetkilileriyle, iş dünyası sadece kapalı kapılar arkasında görüşüyor. O görüşmelerde de hükümete övgü, muhalefete yergi var. Vergi denetmenleriyle iş dünyası susturulmuş. Peki kim konuşacak, kimler ülkede olup bitenler konusunda bu ülke insanlarını aydınlatacak?
25 BİN KİŞİ ÇALIŞIYORDU
Cavit Çağlar, Bursa’nın tanınmış iş adamı olarak milletvekili adayı olmuştu. Doğru Yol Partisi’nden milletvekili seçildiği dönemde işyerlerinde 25 bin kişi çalışıyordu. Yani siyasete girince büyüyenlerden olmadı. Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde bakan oldu. Kabinenin en etkili isimleri arasındaydı.
Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Nergis Holding, önce Çukurova Holding’den İnterbank’ı alarak finans sektörüne girdi. Ardından NTV, Olay gazetesi ve Olay TV’yi kurdu. 1997’de Dinç Bilgin ile birlikte özelleştirilen Etibank’ı aldı. Sahibi olduğu İnterbank’a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 1999’da el konuldu. Çağlar, Türkiye’nin ilk haber kanalı olan NTV’yi Doğuş’a sattı ve Etibank’taki yüzde 50 hissesini de devretti.