İmparatora dava!
Çetin Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Mesleğinin 43’üncü...
Çetin Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı gibi önemli görevlerde bulundu.
Mesleğinin 43’üncü yılında orgeneral rütsesindeyken kadrosuzluk nedeniyle 2003’te emekliye ayrılmıştı. Doğan, ‘TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası’, ‘TSK Üstün Hizmet Madalyası’ ile taltif edilmişti.
Bazı savcılara dönemin başbakanının zırhlı araç verdiği, her gün yeni bir “operasyon dalgası”nın olduğu günlerdi. Kimisi o savcıların Fethullahçı olduğunu o günlerde de belirtiyor, buna karşı çıkanlar ise o savcılara övgüler yağdırıyordu. Dönem öyle bir dönemdi.
EN GÜÇLÜ DÖNEMLERİNDE
2007’de Ergenekon soruşturması fırtınası başladı. Kimlerin tutuklanacağı televizyonlarda, gazetelerde günler önce yazılıyordu. Olaylarla ilgisi olmayanların bile iddianamelerde adı geçiyordu. İmzasız ihbar mektuplarına büyük önem veriliyor, o mektuplar iddianamelerin dayağı oluyordu. Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın adı da iddianamede yer aldı.
Çünkü o iddianameyi, dönemin İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın hazırlamıştı. Çetin Doğan şüpheli olmamasına rağmen, şahsıyla ilgili olarak kişiliğine saldırı niteliğinde, hukuken yok sayılması gereken imzasız ihbar mektupları dayanak yapılarak iddianameye girmişti. Amaç, Doğan’ı toplumda küçük düşürmek, hedef göstermekti. Çetin Paşa’nın avukatı İsmail Tepecik, İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yani Zekeriya Öz’ün Beşiktaş Adliyesi’nde imparator olduğu, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel’in de en güçlü olduğu 2009 yılında aleyhlerine 50 bin liralık tazminat davası açtı.
YARGI SÜRECİ