Millete küfredeni şikayet eden sen misin?
2013 yılında “büyük ölçekli” 207 operasyon yapıldı. Bu sayı 2014’te sadece 5’te kaldı. Aynı dönemde müfettişler etkisizleştirildi, Sayıştay tam anlamıyla hükümetin...
2013 yılında “büyük ölçekli” 207 operasyon yapıldı. Bu sayı 2014’te sadece 5’te kaldı. Aynı dönemde müfettişler etkisizleştirildi, Sayıştay tam anlamıyla hükümetin kontrolü altına girdi. AKP’lilerin aleyhine olan operasyonu yapanlar “şucu-bucu” diye nitelendirilip “hükümete darbe” yapmaya kalkıştıkları gerekçesiyle suçlanır oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay’ın durumunu anlattı. Bu yapıdaki Sayıştay’dan yolsuzlukları ortaya çıkarmasını nasıl bekleyeceksiniz?
“Yolsuzluk var, devlet soyuluyor” diye ilgili makamlara başvuranlara ağır bedeller ödetiliyor. Devletten milyonlarca lira haksız kazanç elde edenlerle bu ülkede kim mücadele edecek? Açıkçası “yandaşsanız” size kimse dokunamaz, dokunmaya çalışanlar başlarına neler geleceğini, hangi bedeller ödetileceğini de çok iyi bilir.
Buna rağmen bazı insanlar soyguna, vurguna karşı şikayette bulunmaktan çekinmiyor. Hoş şikayet ediyorsunuz da bir şey mi oluyor? Evet, şikayet edenin başına çok şeyler getiriliyor ama şikayet edilen de yoluna devam ediyor. Bunun için size çarpıcı bir örnek vereceğim.
Bingöl’den geçen Murat Nehri üzerinde yap-işlet-devret yöntemiyle iki holding ortaklığıyla 4 HES barajı yapılıyor. Baraj gölü suları altında kalan mevcut demiryolunun güzergahını değiştirme giderlerinin Enerji Piyasası Kurulu Lisansı gereğince ruhsatı alan holdingler tarafından karşılanması gerekiyor. Ama öyle mi?