Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar gazileri askeri kampa almadılar!

Elazığ Yarı Açık Cezaevi’nin bahçe duvarının telini kesip cezaevi bahçesine giren maskeli kişinin, B-5 koğuşta kalan hasmının yanına kadar gidip onu tabancayla vurması olayı her halde cezaevi tarihinde daha önce yaşanmış bir olay değildi.

Genelde cezaevinden kaçıp hasmını vurmak için gidenler oluyordu ama bu kez durum çok farklı gelişti. Cezaevinde bunlar yaşanırken, belki bir ilk de Lüleburgaz ilçemizde orduevinde yaşandı. Sarıklı, cübbeli, terlikli bir genç orduevine girdi, çayını içti, telefonuyla görüntüler aldı, gülerek dışarıya çıktı. Dışarıda onu bekleyenler, çıkışında fotoğrafını çekenler vardı. 

Orduevlerinin belli kuralları vardır. O kurallara uymayan askerler de içeriye alınmaz. Son yıllarda bu yasak daha çok Silahlı Kuvvetlerimizle ilgili bazı uygulamaları, televizyonlarda eleştiren askerler için uygulandığını belirtelim. Onlara orduevi giriş yasağı uygulanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sarıklı ve cübbeli kişiler, isterse gazi yakını olsun orduevine alınmıyor. Ancak bu gencin gelişi de çıkışı da ilginçti. Çünkü içeriye gülerek giriyor, elindeki telefonla çekimler yapıyor, sonra gülerek çıkıyor.

SARIKLI AMİRAL DE GÖRDÜ

Geçmişte askerlerin yemin törenine türbanlı olan yakınlarının alınmaması üzüntü vericiydi. Onlar aşıldı. Bu ülke, sarıklı amiral de gördü. Askerlik disiplin mesleğidir. Buna rağmen amiral sarıklı olarak tarikat toplantılarına katıldı. Katıldı ne oldu? Hakkında bir soruşturma bile açılmadı. Orduevine giriş yasakları arasında sarık-cübbe maddesi yer almıyor. Almaz. Çünkü böyle bir şey olacağına ihtimal verilmemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duydunuz mu, darbecilikle suçlananlar da tahliye edildi 04 Eylül 2024 | 3.081 Okunma ‘Silivri Cezaevi’ne konulduğumda bile devletime, memleketime küsmedim’ 02 Eylül 2024 | 2.959 Okunma Elin adamı gelmiş Anadolu’yu talan ediyor 30 Ağustos 2024 | 2.510 Okunma Sandıktan çıkana dönem sınırı yok 28 Ağustos 2024 | 2.494 Okunma “Hodri meydan” demekle olmuyor! 22 Ağustos 2024 | 2.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar