‘Silivri Cezaevi’ne konulduğumda bile devletime, memleketime küsmedim’

“Cezaevine konulacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Ama oraya konuldum diye memleketime küsecek değildim.

“Cezaevine konulacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Ama oraya konuldum diye memleketime küsecek değildim. İyi ki Türkiye var, her şeyimi bu ülkeye borçluyum” diyor ünlü bilim insanı, Türkiye’nin yüz akı Prof. Dr. Mehmet Haberal. En saygın ödülleri alıyor, şimdi de İstanbul’da büyük bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yapma hazırlığı içinde. Başkent Üniversitesi’nin kurucusu, ilk rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın çalışma odası adeta “Millî Kütüphane” ve” Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü” gibi. Atatürk için padişah tarafından çıkarılan “İdam Fermanı”ndan tutun da Cumhuriyetin kuruluş aşamasındaki onlarca önemli tarihi doküman duvarda asılı.

EN ÖNEMLİ ÖDÜLLER HABERAL’A

Geçen nisan ayında, Atina Akademisi’nin Yunan olmayan bir bilim insanına verdiği ilk Yüksek Şeref’ Ödülü’ne layık görülen ve akademiye üye olarak kabul edilen Prof. Dr. Mehmet Haberal’a mayıs ayında ise Rusya Transplantasyon Derneği tarafından ”Demikhov” madalyası takdim edildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duydunuz mu, darbecilikle suçlananlar da tahliye edildi 04 Eylül 2024 | 3.091 Okunma ‘Silivri Cezaevi’ne konulduğumda bile devletime, memleketime küsmedim’ 02 Eylül 2024 | 2.963 Okunma Elin adamı gelmiş Anadolu’yu talan ediyor 30 Ağustos 2024 | 2.514 Okunma Sandıktan çıkana dönem sınırı yok 28 Ağustos 2024 | 2.494 Okunma “Hodri meydan” demekle olmuyor! 22 Ağustos 2024 | 2.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar