Ankara’daki son emniyet krizinin bize anlattıkları

Türk kamuoyu günlerdir Ankara’da yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Ayhan Bora Kaplan hakkındaki soruşturmanın uzantısı olarak birbiri ardına patlak veren bir dizi skandalın ve ortalığı kaplayan iddiaların yol açtığı tartışmalarla meşgul.

Ülkenin başkentinde il emniyet teşkilatının organize suçlarla mücadeleden sorumlu müdür yardımcısı ile onun altındaki bir grup polisin tutuklanmış olması, ne kadar ciddi bir sarsıntı ile karşı karşıya olduğumuzu göstermek bakımından yeterlidir.  

Hadiselerin ve ortaya atılan iddiaların büyük bir bölümü kamuoyuna yansımış olduğu için bunları detaylı bir şekilde tekrarlayacak değiliz. Ancak dosyanın ana akışında, Ayhan Bora Kaplan hakkında geçen eylül ayında başlatılan soruşturmayla birlikte ortalığa saçılan garip ilişkiler, davranışlar yatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ecevit’in ‘Ayşe tatile çıkabilir’ mesajı Cenevre’de nasıl unutuldu? 24 Ağustos 2024 | 261 Okunma Irak ile ilişkilerde hareketlilik (2) Irak’la girilen yakınlaşma geçmişte öngörülemeyen boyutlar kazanıyor 23 Ağustos 2024 | 407 Okunma Irak ile ilişkilerde hareketlilik (2)… Irak’la girilen yakınlaşma geçmişte öngörülemeyen boyutlar kazanıyor 23 Ağustos 2024 | 229 Okunma IRAK’LA İLİŞKİLERDE HAREKETLİLİK (1) Çalkantılarla geçen 40 yılın ardından Irak’la yeni bir dönemin önü açılıyor 22 Ağustos 2024 | 1.552 Okunma Demokrasinin şiddet karşısındaki sınavı 21 Ağustos 2024 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar