Dışişleri Bakanı Fidan’dan bölgede yeni ‘Güvenlik İttifakı’ çıkışı

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan’ın geçen hafta ‘Sky News Arabia’ isimli TV kanalına verdiği mülakatında ilginç bir önerisiyle karşılaştım.

Fidan, açıklamalarında İsrail’in Gazze’ye saldırısıyla ortaya çıkan son krize iki devletli kalıcı bir çözüm bulunması sonrasında girilecek dönemde Türkiye ile Arap ülkelerinin bir “güvenlik ittifakı” oluşturmaları ihtiyacından söz ediyor.

Fidan, daha önce Filistin sorununa bulunacak çözümde Türkiye’nin garantörlük rolü üstlenmesi meselesini sıkça dile getirmişti.

Buna karşılık, bilebildiğim kadarıyla, Türkiye’nin bölgede bir “güvenlik ittifakı”na dahil olması konusu kamuoyu önünde ilk kez bu kadar kuvvetli ifadelerle ortaya konuyor kendisi tarafından.

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ’

Önce konunun mülakat sırasında nasıl ortaya çıktığına bakalım. Fidan’ın konuştuğu ‘Sky News Arabia’, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Londra merkezli SKY Group’un ortak oldukları, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine seslenen bir kanal.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Öcalan yeniden denkleme girebilir mi? 25 Ekim 2024 | 82 Okunma AİHM’nin Öcalan için 10 yıl önce bugüne dönük öngördüğü düzenleme 24 Ekim 2024 | 561 Okunma Fetullah Gülen’in ölümü ve kötülüğün muhasebesini yapmak 23 Ekim 2024 | 394 Okunma Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Prof. Acemoğlu’na kulak verirsek... 19 Ekim 2024 | 310 Okunma Başbakan Scholz yarın İstanbul’da... Almanya ile diyalogda bazı açılım işaretleri 18 Ekim 2024 | 364 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar