Esad ile normalleşmeye doğru mu?

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev’in geçen hafta gerçekleştirdiği Şam ziyareti sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türkiye ile...

Aslında iki ülke arasındaki normalleşme arayışları, bu ilişkilerin Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş sırasında kopmasından sonra ilk kez ortaya çıkan bir durum değil.

Hatırlanacaktır, özellikle 2022 sonu ve geçen yılın başından itibaren iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi yönünde yine Rusların arabuluculuğu ile bazı hamleler yapılmış, üst düzey bir dizi temas gerçeklemişti.

Burada önemli bir dönüm noktası, 2022 Aralık ayının sonunda Türkiye, Rusya ve Suriye’nin istihbarat başkanları ve milli savunma bakanlarının Moskova’da üçlü bir formatta bir araya gelmeleriydi.

Ardından Astana sürecinde, Türkiye ve Rusya’nın üçüncü ortağı olan İran’ın da bu toplantılara dahil olmak istemesiyle birlikte bu kez geçen yıl 25 Nisan tarihinde Türkiye, Rusya, Suriye ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat başkanları arasında yine Moskova’da dörtlü bir toplantı gerçekleştirilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Esad ile normalleşmeye doğru mu? 03 Temmuz 2024 | 2.642 Okunma Prof. Başgil’in 27 Mayıs öncesinde krizden çıkış önerisi Cumhurbaşkanı Bayar’dan nasıl döndü? 22 Haziran 2024 | 386 Okunma 27 Mayıs Darbesi anayasa profesörünü neden tek kişilik hücreye attı? 21 Haziran 2024 | 438 Okunma İYİ Partili belediye Abdullah Çatlı’nın ismini bir kent meydanına verince 15 Haziran 2024 | 753 Okunma Şanghay Örgütü’nden sonra BRICS tartışmasına hazır mıyız? 14 Haziran 2024 | 249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar