Zengin ülkelerde intiharlar neden çok?!

 Eğitim fakültelerindeki kıymetli hocalar, eğitim kuramcısı olarak ve eğitim araştırmaları bakımından yönlerini Batı’ya çevirmişler. Asırlar süren ve milyarları etkileyen İslam...

 

Eğitim fakültelerindeki kıymetli hocalar, eğitim kuramcısı olarak ve eğitim araştırmaları bakımından yönlerini Batı’ya çevirmişler. Asırlar süren ve milyarları etkileyen İslam medeniyetinin kuranların eğitime bakış açısı göz ardı ediliyor.

Eğitimde yerli ve milli bir sistem geliştirmeliyiz. Batılı eğitimcileri örnek alarak millî ve manevî değerlere bağlı nesiller yetiştiremeyiz. Peygamberimiz (sav) kendisini öğretmen olarak niteliyor. Onun eğitim anlayışı ve eğitim metotlarını anlatan bir araştırmaya imza attık. Kısa sürede epeyce yankı yaptı ve ilgi gördü. 

Eğitimciler Ali Erkan Kavaklı, Dr. Ali Akben, Prof. Halim Ulaş, Duran Çetin, Mustafa Duran, Ahmet Demirel, Adnan Kalkan ile Eğitimde Hz. Muhammed (sav) Modeli Suffe Okulu ve Bize Verdiği İlhamlar’ı hazırladık.

Kitabın bir bölümü çok ilgi çekici. Ali Erkan Kavaklı, dünyadaki intihar oranları incelemiş. Mutlu insanların yaşadığı sanılan Batılı ülkelerde intihar oranları çok yüksek. Mutlu insan intihar etmez. Demek ki Batılılar mutlu değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonist zulüm 29 Haziran 2024 | 40 Okunma Rabbimize şükretmek 15 Haziran 2024 | 87 Okunma Zengin ülkelerde intiharlar neden çok?! 08 Haziran 2024 | 262 Okunma İstanbul’un Fethinin 571. Yılında: Gazi Sultan Fatih romanı ve gençliğin model arayışı 01 Haziran 2024 | 95 Okunma Hayat denen mucize 25 Mayıs 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar