Evleneceklerin gözü ‘paslanmaz’ kavgasında

Türkiye’de paslanmaz çelikte uygulanan gümrük vergisi bu yılın hemen başında yüzde 8’den yüzde 12’ye çıkarıldı.

Bu tür vergi artışlarının amacının yerli üreticiyi ucuz ithal ürünlere karşı rekabette korumak olduğunu hatırlatmamda fayda var. Nitekim paslanmaz çelikteki vergi artışının arkasında bu konuda çok ciddi yatırımları bulunan yerli üretici Posco Assan TST vardı. Şirket sektörde antidamping soruşturması için başvuruda bulunmuştu.

Ortalık karıştı. Vergi artışı ve antidamping soruşturması ile maliyetleri artan ve ihracatta rekabet avantajını kaybeden tüm şirketler rahatsızlıklarını belirtmek için faaliyete geçti.

1 milyon kişiye istihdam sağlayan Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED), Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD), Gelişen Ev ve Yaşam Eşyaları Markaları Derneği (GEEM), Küçük Ev Aletleri Sanayici ve İhracatçıları Derneği (KESİD), Paslanmaz Çelik Derneği (PASDER), Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Züccaciye Komitesi’nden oluşan 10 dernek ortak bir açıklama ile vergilerin sıfırlanması ve anti damping soruşturmasının yapılmamasını talep etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Her şey dahil’ olmasa mı 06 Ağustos 2024 | 1.302 Okunma Ekonomik gelişmede bankaların rolü 29 Temmuz 2024 | 38 Okunma Otel gurusundan turizm tüyoları 19 Temmuz 2024 | 88 Okunma Türkiye’de arsa maliyeti Avrupa’yı solladı... Ulaşılabilir konut için ekonomik arazi şart 18 Temmuz 2024 | 71 Okunma Evleneceklerin gözü ‘paslanmaz’ kavgasında 16 Temmuz 2024 | 1.290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar