‘Her şey dahil’ olmasa mı

Aslında yaklaşık 10 yıldır aynı şeyi söylüyor. Gazetecilere demeç verdi, olmadı Hürriyet Akdeniz’deki köşesinde anlatmaya çalıştı: Türkiye artık ‘her şey dahil’ sistemini...

Turizmci Zafer Alkaya’dan bahsediyorum. Bilmeyenler için küçük bir hatırlatma. Her şey dahil sistemini hayatımıza 1990’lı yılların başında Magic Life’ın kurucusu Dr. Cem Kınay kazandırmıştı. Türkiye bu sayede turizmde önemli atılımlar yaptı, kazançlar elde etti. Zafer Alkaya da Cem Kınay’ın o dönemdeki ekibindeki isimlerden biriydi. Geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimizde konu dönüp dolaşıp her şey dahil sistemine geldiğinde Alkaya şunları söyledi:

“Her şey dahil sistemi yıllar önce gelişme ve atılım sürecinde olan turizm hareketimiz için çok önemli çıkış yolu olmuştur. Bu sayede elde ettiğimiz başarılı sonuçlar elbette yadsınamaz.

Ancak yıllar sonra içinden geçtiğimiz bu yeni süreçte samimiyetle masaya yatırılarak yeniden tartışılmalıdır. Sistemde bütünüyle ısrar etmek ise bizi gelecekte yeni sıkıntılarla karşılaşma noktasına getirebilir. Sonuç olarak artık “her şey dahil “ sistemini bir tabu olarak görmemek gerekmektedir. Öte yandan turist aldığımız pazarlar anlamında yelpazemizi mutlaka genişletmek zorunda olduğumuz ise sektörümüzün bir başka çok önemli gerçeğidir. Hep bildiğimiz, alıştığımız pazarlarla yol yürüme kolaycılığını kesinlikle terk etmemiz gerekmektedir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte belediyelerin ‘dosya gösterme’ tarifesi 10 Eylül 2024 | 137 Okunma IFA 2024 izlenimi 09 Eylül 2024 | 17 Okunma Yapay zekâ IFA fuarını ele geçirdi 07 Eylül 2024 | 41 Okunma Fahiş POS komisyonu alanlara dur deyin 27 Ağustos 2024 | 126 Okunma ‘Her şey dahil’ olmasa mı 06 Ağustos 2024 | 1.303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar