İzmir’e sıra dışı kampüs

Hava sıcak mı sıcak... Yumurtayı kırsan pişer derler ya.. İşte öyle...

İzmir ortalamasının bile üzerindeki sıcağa rağmen şantiye alanını dolduran, toz toprak içinde buluşan insanların yüzündeki mutluluk ise görülmeye değer. 

Geçtiğimiz günlerde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe Kampüsü’nün temel atma törenindeydik. İzmir Ticaret Odası Başkanı ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Özgener törende bir konuşma yaptı. Sıradan bir kampüs inşa etmediklerine vurgu yaparak vizyonlarını şu sözlerle ortaya koydu:

“Vakıf üniversiteleri arasında birinci sıraya yükselmek ve dünyada tüm üniversite sıralamalarında ilk 500’de yer almak vizyonuyla hareket ediyoruz.”

İzmir’e sıra dışı kampüs

Ardından devam etti:

Güzelbahçe kampüsümüzü 2 milyar liralık yatırımla tamamlayacağız. Türkiye’de bir üniversite tarafından tek seferde yapılan en büyük yatırıma imza atmış olacağız. Tüm dünyada üniversiteler kavramsal olarak bir değişimden geçiyor. Her ne yapıyorsak yapalım, başarıya ulaşabilmek için küresel standartları karşılamak, uyum göstermek zorundayız. Tüm bunları gerçekleştirirken de değişimi rahatlıkla ve hızla karşılamaya hazır olmalıyız. Evrensel, çağdaş bilgi birikiminin genç beyinlere sunulduğu, onlara meslek kazandırmanın yanında ufuklarını genişleten, hayal güçlerini harekete geçiren ve hayata hazırlayan, sürdürülebilir ve inovatif üniversitelere doğru bir eğilim var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzmir’e sıra dışı kampüs 03 Temmuz 2024 | 2.496 Okunma ‘Spora yatırımımız devam edecek’ 25 Haziran 2024 | 64 Okunma Metruk Uludağ Sanatoryumu artık ‘Business School’ 11 Haziran 2024 | 1.149 Okunma Adana’daki zirveye damga vuran iki kelime... Üretim ve yatırım 03 Haziran 2024 | 2.273 Okunma Balıkları tüketen yarışma 01 Haziran 2024 | 40 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar