ÖSYM, üniversiteler, YSK vs. Öğretmenler emir eri mi?

Hafta sonu 3 milyonu aşkın aday üniversite sınavlarında ter döktü. Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz tecrübeler nedeniyle ÖSYM görünüşte işi çok sıkı tutuyor ama gelin görün ki...

Hafta sonu 3 milyonu aşkın aday üniversite sınavlarında ter döktü. Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz tecrübeler nedeniyle ÖSYM görünüşte işi çok sıkı tutuyor ama gelin görün ki yansımaları hiç de hoş değil.

Her zamanki gibi haber bültenleri sınava geç kalan adayları ön plana çıkardı. 1 dakika, 2 dakika ile sınava giremeyenler ya da girenler haber konusu olurken bu sınavın bu hali ile işlevsizliğini sorgulamak yine başka bahara kaldı. İşin özü bu kadar önemli(?) bir sınava geç kalmak, belgesiz gelmek çok ciddi bir sorumsuzluk örneği değil mi? Bu durum maalesef toplumumuzun zaman yönetimi ve ciddiyet konusundaki vurdumduymazlığını da gösteriyor. Süre eskisi gibi olsa manzaranın farklı olmayacağını da biliyoruz çünkü arşivler geçmişte de sınava giremeyen öğrenci haberleri ile dolu.

Bugün, Açık Öğretim Sınavlarında sınav başladıktan 15 dakika sonrasına kadar öğrenci kabul ediliyor ama hala 16. dakikada gelen öğrenci oluyor.

Çok ekstrem bir durum dışında geç kalan öğrencinin zaten sınavla çok da ilgisi olmadığını az buçuk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küçük Cüneyt Çakır Halil Umut Meler 06 Temmuz 2024 | 1.297 Okunma Başbağlar’dan Madımak’a oradan Kayseri’ye 03 Temmuz 2024 | 1.277 Okunma Yazık ki ne yazık! 29 Haziran 2024 | 134 Okunma Montella’nın Saati 26 Haziran 2024 | 251 Okunma Gönülden gönüle gider yol gizli gizli 19 Haziran 2024 | 64 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar