Para için insanlık öldürülebilir mi?

Yıllar önce eşimin kronik rahatsızlığı nedeniyle aylık periyodlarla bazı kan değerlerinin sürekli takibi gerekliydi. Altı üstü üç (3) tane tetkik. Devlet hastanelerinde bugünkü gibi sıra almak zor...

Yıllar önce eşimin kronik rahatsızlığı nedeniyle aylık periyodlarla bazı kan değerlerinin sürekli takibi gerekliydi. Altı üstü üç (3) tane tetkik. Devlet hastanelerinde bugünkü gibi sıra almak zor olduğu için bu tahlilleri parasıyla özelde yaptırıp doktoruna bildiriyor ve duruma göre tedavisine karar veriliyordu.

Ne yazık ki özel hastanelere her gidişimizde benzer bir tartışmanın içinde buluyorduk kendimizi. Durumu açıkça belirtmemize rağmen istenen tetkiklerin yanına illa 3-5 tetkik daha ekleniyor, istemediğimizi söylediğimizde de “o zaman bunları yapamayız” tepkisini alıyorduk.

Özel hastaneler üzerinden (ve başka şekillerde) halkın ve vergilerinin söğüşlenmesi çok yeni bir konu değil yani. Hoş bu durum sanmayın ki devlet ve üniversite hastanelerinde farklı. Bir dönem hastane tetkikleri için muayene olan çalışanlara formlar gelir ve yazılı tetkiklerin yapılıp yapılmadığı sorulurdu. Bu listelerde bazen o kadar çok şey olurdu ki beş dakikalık muayenede bu kadar çok şeyin yapılabilme ihtimali olmadığını bile bile çoğu kez onaylamak zorunda kalırdınız.

Rahmetlik babamın rahatsızlığı döneminde dünyaca tanınmış bir hastanemizden ameliyatı için bir tanıdık vasıtası...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para için insanlık öldürülebilir mi? 23 Ekim 2024 | 91 Okunma Vebali kimin boynuna?!.. 16 Ekim 2024 | 135 Okunma Ticaret-Töre-Hukuk 09 Ekim 2024 | 80 Okunma İmamoğlu, Yavaş ya da yeni bir ihtimal! 02 Ekim 2024 | 573 Okunma Hak, hukuk, nizam Müslüman’ın neyi? 25 Eylül 2024 | 157 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar