Ev gencinin yalnızlığı, hiçlik duygusu ve depresyon
Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut’un bugünkü (29.04.2022)''Ev gencinin yalnızlığı, hiçlik duygusu ve depresyon’’ başlıklı yazısı.
Bu arada moda oldu ya, hangi sorunumuz varsa, birileri çıkıp başka ülkelerde de durumun böyle olduğunu ve hatta oralarda durumun daha kötü olduğunu anlatıp bizi güya rahatlatmaya çalışıyorlar ya.
Başlığa çıkardığım gençliğe özgü problemlerin de aslında global bir mesele olduğunu baştan söyleyebilirim.
Ama bu sizi sakın ha rahatlatmasın, gençlerin 21’inci yüzyılın bu dünyasında kendilerini gittikçe yalnız, çaresiz ve çıkış yolları kapanmış olarak hissetmesi durumu evet dünyada maalesef var.
Ancak Türkiye’de gençliğin üzerinde hissetmekte olduğu baskılar daha da ağır. Ülkemizde gençler diğer ülkelerin gençlerinden daha da fazla hiçleşmiş gibi hissediyorlar.
‘Ev genci’ diye bir kavram oluşmak zorunda kalındı bu yeni durumu anlatabilmek için.
Global düzeyde bu kavramı anlatmak için NEET (Not in Education, Employment or Training) kullanılıyor yani eğitimde olmayan, işi de olmayan ve bir iş için eğitimden de geçmekte olmayan gençlerin durumunu ifade ediyor bu 'Neet'. Açıkçası evde oturmak zorunda olan, yani ev genci anlatılıyor bununla.
Yapılan bütün çalışmalarda bu ev genci oranında Türkiye OECD ülkeleri arasında daima birinci çıkıyor. Gençleri üzmek konusunda bir numarayız anlayacağınız.