Kamu ile özel sektör işbirliği yaptığında

Toplamda 41 bin yataklı 30 milyar liralık 29 proje... Başarının sırrı iyi düşünülmüş ve doğru uygulanmış, "Kamu Özel İşbirliği" modelinden geliyor.Tıpkı Yap-İşlet-Devret modelini...

Toplamda 41 bin yataklı 30 milyar liralık 29 proje... Başarının sırrı iyi düşünülmüş ve doğru uygulanmış, "Kamu Özel İşbirliği" modelinden geliyor.
Tıpkı Yap-İşlet-Devret modelini kendimize has yorumla, yığınca mega projede başarıyla uyguladığımız gibi, kamu özel sektör işbirliği de semeresini vermeye başladı.
Devletin her işi kendi başına yaptığı zamanlar geride kaldı.
Ekonomide devletin ağırlığını azaltmak gereği ortaya çıkınca özelleştirme baş tacı edildi.
Başarılı olundu da... Ancak yeni dönem, ne kamu ne de özel sektörün tek başına davranamayacağı kadar karmaşık ve rekabetçi hal alınca, kamu özel işbirliği konuşulur oldu.
Batı dünyası PPP (Public Private Partnership) örneklerini geliştire dursun, Türkiye'nin bu yeni ve farklı alanı iş modellerine katması uzun sürmedi. Bundan 10 yıl önce hastaların sedye üzerinde koridorlarda yattığı, kapı kapı yatak arandığı dönemdeki sağlık sektörünün içinde bulunduğu çaresizlik, PPP modeli için biçilmiş kaftan oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde millete verdiği bir söz vardı: "Benim vatandaşımı hastanenin kapısından çevirenin alnını karışlarım." Bu, sözde kalan bir vaat olmaktan çıktı, kısa sürede sağlık sistemi iyileştirilmekle kalmadı, sağlık sektörü, sağlık turizmi gibi yeni kavramlarımız yeşerdi. Bugün sağlık sektörü, PPP modeliyle farklı ufukları zorluyor. Özel sektör ile kamunun işbirliği, büyük projeler için ilham kaynağı oluşturuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.688 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.975 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.772 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar