Kimler nasıl temizlenecek?
Ordudan eğitime, polisten yargıya dek hayatın her alanına sızmış FETÖ elemanlarının teşhis ve temizliği sürüyor. Asker, YÖK, okullar, kamu kurumları ve yargı alanlarından sonra dikkatler iş...
Ordudan eğitime, polisten yargıya dek hayatın her alanına sızmış FETÖ elemanlarının teşhis ve temizliği sürüyor. Asker, YÖK, okullar, kamu kurumları ve yargı alanlarından sonra dikkatler iş dünyası, finans ve STK'lara geldi.
Burada dikkat çekilmesi gereken nokta, iş dünyasında temizliğin sanıldığı kadar kolay olmadığıdır. TUSKON'u kapatmak, işin kolayı...
Zira devleti tehdit eden başkanının amacı ve tehditleri belliydi.
Sorun, 365 odanın hangisinde, ne derinlikte sızdıklarını belirlemenin zorluğundadır. "TOBB'unu" birden kapatmak, öteden beri savunduğum fikirdi. Toptan kapatmasak dahi üyeliği yasal zorunluluktan çıkarıp gönüllülük esasına getirsek, ülke ekonomisi için faydalı olanların kendiliğinden ayıklanmasını sağlasak diyordum.
Darbe girişimiyle açığa çıkan şer enerji, elimizde FETÖ ayıklanması için yöntem olmadığı gerçeğiyle yüzleşmemizi sağladı. FETÖ'ye kimin ne derece katıldığı, paralel devlet yapılanmasına hangi eylem, proje ve niyetle hizmet ettiğini bilemiyoruz.
Buradaki 365 odanın tümünün yönetim kadrolarının istifasını istemek, bir yöntem olabilir. Benzeri, YÖK'te denenmiş ve bin 577 dekanın istifası istenmişti. Bakan Bülent Tüfenkci oda, borsa ve kooperatiflerden bin 500 yöneticinin görevden alınacağını söylüyor.
Yönetim kadrolarında FETÖ ile iş tutanların kimler olduğunu belirlemede, "fazla bilgi az kanaat" kullanılması gerekiyor. Zira bu süreçte ortalık ihbarcıdan ve infazcıdan geçilmiyor. Kendini saklayanından, dün desteklediği darbeye bugün sayıp sövene dek her şey birbirine karışmış durumda.