Hatalardan pişmanlık erdemliliktir!

 “Ey Resulüm! Sen onların aralarında (hayatlarında) olduğun sürece Allah onlara azab edecek değildir! Ve Onlar tevbe istiğfar (günahlarından pişman) oldukça da Allah Onlara azab edecek değildir!” (Enfal...

 

“Ey Resulüm! Sen onların aralarında (hayatlarında) olduğun sürece Allah onlara azab edecek değildir! Ve Onlar tevbe istiğfar (günahlarından pişman) oldukça da Allah Onlara azab edecek değildir!” (Enfal Suresi 33. Ayet-i Kerime) ilahi mesajındaki ilahi ihtar ve müjde sadece kâfirlere mahsus değil, umumidir!

İlk hatayı Cennette işleyen ilk atamız Hz. Âdem (s.a) Efendimizle Hz. Havva (s.a) nenemiz Şeytan gibi cüretkâr bir tavırla (A’raf Suresi 12. Ayet linki) günahlarını savunsalardı affedilmeyeceklerdi!

Ama… Rabbenâ zalemnâ enfusenâ ve-illem taġfir lenâ veterhamnâ lenekûnenne mine-lhâsirîn(e)’’ manasıyla “Ey Rabbimiz, biz söz dinlememek ve şeytana uymakla kendimize, birbirimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamazsan, bize merhametinle muamele yapmazsan kesinlikle hüsrana, ziyana uğrayanlardan oluruz.” (Araf S.23) yakarışıyla affedildiler, insanlığın ve melekût âleminin kıyamete kadar saygı ve hürmet ettiği şerefli bir insan oldular!

Bir Mazlum köleyi korumak için tokadıyla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslam, eşsiz tek Şeriat’tır! Ama her şeriat İslam değildir! 28 Haziran 2024 | 1.226 Okunma Bir kere daha şahid olduk ki!.. 21 Haziran 2024 | 105 Okunma .....Kurban olunmadan!!! 14 Haziran 2024 | 85 Okunma Hatalardan pişmanlık erdemliliktir! 07 Haziran 2024 | 159 Okunma ASA’mız nerede! 31 Mayıs 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar