Dubai’de aşı turizmi yok, belki yakında olur

Bu ara sürekli ünlülerin Dubai tatil fotoğrafları düşüyor önümüze. İş insanları, futbolcular, sanatçılar, özetle parası olan herkes orada. Haliyle ‘insanların Dubai’ye aşı olmaya...

Bu ara sürekli ünlülerin Dubai tatil fotoğrafları düşüyor önümüze. İş insanları, futbolcular, sanatçılar, özetle parası olan herkes orada. Haliyle ‘insanların Dubai’ye aşı olmaya gittiği’ haberleri de şehir efsanesi halini aldı. “Parayı veren aşı oluyor, 50 bin doları ver aşı ol” diye köşe yazılarında da okuyorum bu tür şeyleri. Pek inanmadığım için, bir bilene sorayım dedim... Dubai merkezli BTB Tours’un sahibi Salih Gözcü’yü aradım... Dedim ki “Son günlerde Dubai’ye akın var. Bunun sebebi COVID 19 aşısı mı gerçekten de?” O da anlattı: “Hayır mevsim avantajı ve Dubai’nin turizm politikası insanları buraya çekiyor. Hava sıcak. Ayrıca her yer kapalıyken insanlar bir tek buraya gelip tatil yapabildi. Yoğunluk da ondan.”

Bu arada Demet Akalın ile yazıştık. Malum bir süre önce yaptığı Dubai tatili olay olmuştu. Orada aşı olup olmadığını sordum: “Ben koronayı yeni atlattığım için olmadım ama paran varsa oluyorsun” dedi. Yani herkeste böyle bir bilgi var, ancak doğruluğu şüpheli. Akalın böyle deyince, otel genel müdürlerine ve orada yaşayanlara sordum tekrar. “Biz burada yaşayanlar olarak böyle bir şey bilmiyoruz. Demet Abla biliyorsa, helal olsun ona” dediler. Durum budur, ilgilenenlere duyurulur.

Pandemi mandemi yetti dedim, kendimi müzelere/ sergilere attım. Aylar sonra ilk kez ilk müze gezdim. Beyoğlu’ndaki Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi’ndeydim geçen gün... İki yıllık restorasyonun ardından, kısa süre önce açılışı yapılmıştı ama pandemi yüzünden haberleri kaynadı. Naçizane, mutlaka görün derim. Sinema tarihine ışık tutan bu müzede öyle eğlenceli köşeler var ki, şahane zaman geçiriliyor. Mesela İpad’i elinize alıp filmlerin çekildiği mekanları geziyorsunuz.

Green box ile istediğiniz filmin sahnesine girip başrollerin arasında fotoğraf çektiriyorsunuz. Telefon odası var mesela; ahizeyi kaldırıyorsunuz ve bazı Türk filmlerindeki kült telefon sahnelerini dinliyorsunuz. Filmlerdeki bazı seslerin nasıl yapıldığını izliyorsunuz. 8 binin üzerindeki Türk filminin sinopsisini ve afişlerini dijital bir masa üzerinden takip edebiliyorsunuz. Teknolojik ve interaktif. Sergilenen oyuncu kostümleri, balmumu heykelleri de cabası. Öyle büyük emek var ki, burayı ilgi merkezi yapmanın bir yolunu bulmak lazım. Gidin görün, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Yolum Beyoğlu’na düşmüşken, Dolapdere’ye inip Pilevneli Galeri’ye uğramamak olmazdı. Son günlerde İstanbul’un en sükseli sergisi orada çünkü. Refik Anadol’un ‘Makine Hatıraları: Uzay’ sergisi. Her gün önünde uzun kuyruklar.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve BMW’nin katkıları ile sergi ücretsiz. Ama 5 TL verip galoş alıyorsunuz, sergiyi galoşla geziyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin 'Beni niye sevmedin' diyen toksik sevgili gibi... 27 Şubat 2022 | 102 Okunma Namuslu görünmek kimlere kaldı? 20 Şubat 2022 | 159 Okunma 2. Yeditepe Bienali tarihi mahzende 17 Şubat 2022 | 159 Okunma Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti açıldı 13 Şubat 2022 | 188 Okunma Hikikomori salgını var, cümleten geçmiş olsun... 10 Şubat 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar