Cahil cesareti diyeceğim ama değil

“Emperyalist devletler, devlet ve milletimizin hayatına açıkça kastettikleri için, meşru müdafaa için toplanan TBMM, şimdiye kadar muhtelif vesilelerle açıkça veya zımnen ilan ettiği maksat ve mesleğini...

“Emperyalist devletler, devlet ve milletimizin hayatına açıkça kastettikleri için, meşru müdafaa için toplanan TBMM, şimdiye kadar muhtelif vesilelerle açıkça veya zımnen ilan ettiği maksat ve mesleğini bir kere daha bütün cihana arz için” ünlü beyannameyi yayımlar.

Bütün dünyaya ilkelerini ilan eder.

İlk anayasadır.

1-Hayat ve bağımsızlığını yegâne ve mukaddes emel bildiği Türkiye halkını emperyalizm ve kapitalizm tahakküm ve zulmünden kurtararak, irade ve hâkimiyetinin sahibi kılmakla gayesine ulaşacağı kanaatindedir.

2- TBMM, milletin hayat ve bağımsızlığına suikast eden emperyalist ve kapitalist düşmanların tecavüzlerine karşı müdafaa ve bu maksada aykırı hareket edenleri cezalandırma azmiyle kurulmuş bir orduya sahiptir.

3- Emir ve kumanda salahiyeti Büyük Millet Meclisi'nin manevi şahsiyetindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Okullar açılıyor, şu gerçeği cesaretle saptayalım: Hepimizin çocuğu uyuşturucu belasına hedef 08 Eylül 2024 | 14 Okunma Kendimi ihbar ediyorum: Madem öyle beni de tutuklayın 05 Eylül 2024 | 2.600 Okunma Düşmanlarla ittifak yenilgi getirir 01 Eylül 2024 | 58 Okunma Gülümseyedurun 29 Ağustos 2024 | 69 Okunma Çanakkale’de doğan güneşi gördük 25 Ağustos 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar