Dostumuz kim düşmanımız kim

Bir ülkenin dostu-düşmanı elbette karşılıklı yararına göre belirlenecektir. Bu tablolara bakınca çıkaracağımız en önemli sonuç budur. Yükselen Asya’nın mı yanında yer...

Bir ülkenin dostu-düşmanı elbette karşılıklı yararına göre belirlenecektir. Bu tablolara bakınca çıkaracağımız en önemli sonuç budur. Yükselen Asya’nın mı yanında yer alacağız, yoksa köhneyen Atlantik’in mi… Zenginliklere sahip olan, biz yaparız diye kendine güvenen ya da karşılıklı dayanışmayla daha çok daha çok üreten ve üretecek olan biziz! Biz Asya, Afrika, Güney Amerika ülkeleriyiz.

Ekonomimizin gelişmesi için ihtiyacımız olan ne varsa komşularımızda var. Bakın, o arada şunu da belirteyim… Daha enerji alanının esas ham maddeleri petrol ve doğalgaza hiç girmedik bile. Onlar elimizi uzatsak ulaşacağımız sınır ötesi komşularımızda. Yetmedi, iki adım daha atsak Türk Cumhuriyetleri… ŞİÖ, BRİCS, Suriye, Afrika… Zaten hepimiz yaptırımların hedefiyiz. Kader yoldaşlarıyız. İki gün önce Dışişleri Bakanımız, Sanayi ve Ticaret Bakanımız ve Savunma Bakanlarımız Afrika ülkelerindeydi. Önemli ilişkiler için adımlar atıldı.

Dostumuz kim düşmanımız kim - Resim : 1

Nijer, arka kapıdan bütün anlaşmalarını sonlandırdığı ABD’nin kalan son 1000 askerini evlerine gönderdi, ana girişten biz içeri giriyoruz. Şu resimdeki gibi bir zamanlar onların yaptığını yapmayacağımız kesin.

Kardeş kardeş…

Zaman değerli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Okullar açılıyor, şu gerçeği cesaretle saptayalım: Hepimizin çocuğu uyuşturucu belasına hedef 08 Eylül 2024 | 14 Okunma Kendimi ihbar ediyorum: Madem öyle beni de tutuklayın 05 Eylül 2024 | 2.600 Okunma Düşmanlarla ittifak yenilgi getirir 01 Eylül 2024 | 58 Okunma Gülümseyedurun 29 Ağustos 2024 | 69 Okunma Çanakkale’de doğan güneşi gördük 25 Ağustos 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar