Bağışlanmanın altın yolları nelerdir?
Gürkan Bey: “1-Her günahın affı için tövbe etmemiz şat mıdır? Allah’ın lütfedip bağışladığı, bizim ise hala kendimizi günahkâr saydığımız durumlar var mıdır?...
Gürkan Bey: “1-Her günahın affı için tövbe etmemiz şat mıdır? Allah’ın lütfedip bağışladığı, bizim ise hala kendimizi günahkâr saydığımız durumlar var mıdır? 2-Bu dünyada bir Müslüman şirke düşse ama pişman olup tevbe etse tövbesi kabul edilir mi? Bazıları kabul edilmez diyorlar...”
Bağışlandığından Haberimiz Olmayan Günahlar
Birçok günah vardır ki, biz fakında olmadan umumi tövbe ve istiğfarımızla, ibadet ve tespihimizle, evrad ve ezkârımızla, salih amel ve hulus-u kalbimizle bağışlanır da, bizim haberimiz olmaz.
Mesela Peygamber Efendimiz (asm) bir müjdesinde: “Namazdan sonra otuz üçer defa Sübhânallah, Elhamdülillâh ve Allahu ekber diyen ve hemen sonra: “Lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerike leh. Lehü’l-Mülkü ve lehü’l-Hamdü ve hüve ala külli şey’in kadir” diyen kimsenin denizlerin köpüğü kadar günahları da olsa bağışlanır ve bu kişi öncekilerin yüksek derecelerine ulaşır.”1
Bu yüksek bağışlanmaya nail olmak zor mudur?
Namazların ardından tesbihleri, tahmidleri ve tekbirleri yapanlar bu umumi bağışlanmaya nail oluyorlar. Günah yükünü daha oracıkta seccadenin üzerinde bırakıyorlar.
Denizlerin köpüğü kadar günahların bağışlanması ne demektir?