Nevruz Günü’nün ifade ettiği derinlik
Ahmet Bey: “Onuncu Söz’ün On Birinci Hakikatinde belirtilen; insanın, mahlûkatın tarz-ı tesbîhât ve ibâdetine müdâhalesi ne demektir?”Nevruz ve Haşir Bediüzzaman Onuncu Söz’ün Onuncu Suretine...
Ahmet Bey: “Onuncu Söz’ün On Birinci Hakikatinde belirtilen; insanın, mahlûkatın tarz-ı tesbîhât ve ibâdetine müdâhalesi ne demektir?”
Nevruz ve Haşir
Bediüzzaman Onuncu Söz’ün Onuncu Suretine şu cümle ile başlıyor: “Gel, bugün nevruz-u sultanîdir. Bir tebeddülât olacak, acip işler çıkacak. Şu baharın şu güzel gününde, şu güzel çiçekli olan şu yeşil sahraya gidip bir seyran ederiz.”1
Nevruz-u sultanî bahar mevsimine işarettir. Bahar mevsiminin geldiğini haber verir. Nevruz ile haşir birbirini çağrıştırıyor ve birbirini ispat ediyor. Anlamalıyız ki, bahar geliyorsa, haşir de gelecektir.
Takvimlerimizde 21 Mart Nevruz günü olarak geçiyor.
Duâmız, bu gün baharın gelişini kutlamayı bahane edip, birlik beraberliğimizi ve ülke bütünlüğümüzü bozacak acı olaylara meydan verilmemesidir. Teyakkuz halinde olmaya özen gösterirsek, buna ilâveten bu bahar gününü şükre ve duâya da vesile yapabilirsek imanımıza yakışanı yapmış oluruz.
Aksi takdirde bu günden kazandığımız bir şey olmaz.