Birlikte yaşamak
HEMŞİRE Ayşegül Terzi'nin kıyafetinden dolayı maruz kaldığı çirkin saldırıya gösterilen yoğun tepkiler memnuniyet verici...Artık toplumumuzda çeşitlilik ve birlikte yaşama kültürünün...
HEMŞİRE Ayşegül Terzi'nin kıyafetinden dolayı maruz kaldığı çirkin saldırıya gösterilen yoğun tepkiler memnuniyet verici...
Artık toplumumuzda çeşitlilik ve birlikte yaşama kültürünün yetersiz de olsa gelişmekte olduğunu gösteriyor.
Adamın şizofren olup olmaması Adli Tıp konusudur.
Toplumsal açıdan önemli olan, öyle bir eyleme toplumun duyarlılık göstermesidir. Beni çok sevindiren tesettürlü Aile Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın tepkisi oldu. Çok iyi bir örnek sergiledi.
Hürriyet’ten Murat Yetkin’e yaptığı açıklamada haklı olarak kendisinin başörtülü olduğu için üniversitede maruz kaldığı ayrımcılığı hatırlatıyor. Dereceye girerek kazandığı Boğaziçi Üniversitesi’ne 28 Şubat yasakları yüzünden girememiş, BİLKENT’e giderek “elektrik-elektronik mühendisi” olmuştu.
Demek ki, tesettürlü başın modern bilimlere kapalı olacağı şeklindeki “pozitivist dogma” yanlıştır.
Bilimsel formasyon edinmek dindar olup olmamakla ilgili bir konu değildir.
ROL MODELİ
Türkiye’de dindar vatandaşlarla seküler vatandaşlar bir arada yaşamak durumundadır.
Toplumda böyle bir sorun da yoktur. Politize kesimler siyasi kavgalar yaparken toplumda çok şükür bu tür gerilimler yaygınlaşmadı.
Öğrenciler birlikte derse girme yanlısı oldular.
Özellikle siyasiler ve toplumu etkileme konumunda bulunanlar kıyafet ve hayat tarzları üzerinden gerilim çıkarmamaya dikkat etmelidir.
Sayın Bakan Fatma Betül Sayan’ın davranışı bu açıdan da iyi bir “rol modeli” oldu. Partisine bağlı bazı kalemşorlarda hâlâ devam eden öfke ve rövanş duygularına Sayın Bakan itibar etmiyor, aksine birleştirici davranıyor. Bu olayda da empati yaptı, şortlu hemcinsi Ayşegül Terzi’nin onuruna ve özgürlüğüne sahip çıktı.
FRANSA VE AMERİKA
Gelişmiş, olgunlaşmış toplumlarda zorunlu olarak çeşitlilik vardır, farklılıkların özgürlük alanı olması herkesin içine sinmiştir. Enerjileri kavgaya değil, daha iyi bir hayat inşasına yönelmiştir; ekonomiye, eğitime, bilime, sanata...