Hukuk devleti?

ADALET Bakanlığı'nın hazırladığı yeni tasarıda olumlu yönler olmakla birlikte hayli kaygı verici maddeler de var. Adalet Bakanlığı bu taslakla adeta “OHAL hukuku”nu normal zamanlara aktarmak istiyor, bunun...


ADALET Bakanlığı'nın hazırladığı yeni tasarıda olumlu yönler olmakla birlikte hayli kaygı verici maddeler de var.

Adalet Bakanlığı bu taslakla adeta “OHAL hukuku”nu normal zamanlara aktarmak istiyor, bunun için Ceza ve Yargılama kanunlarında değişiklikler yapıyor. 

Arkadaşımız Oya Armutçu’nun dünkü haberinde okumuşsunuzdur.

Birçok düzenleme getiren taslağı bir köşe yazısında bütünüyle ve teknik ayrıntılarıyla ele almak mümkün değil. Ben, Ergenekon davasını hatırlatarak “şahit dinleme” sorunu üzerinde duracağım. Şahitlerin dinlenilmesi sorunu “adil yargılanma hakkı”nın en önemli unsurlarından biridir. 


ERGENEKON DAVASI
Ergenekon davasında savcı ve mahkeme kafalarındaki “Ergenekon terör örgütü” şablonunu uygulamak için “istedikleri” delil ve tanıklara itibar etmişler, farklı delil ve şahitleri dışlamışlardı.

Sanıklar, savcının Genelkurmay’da “örgüt” saydığı somut işlemler hakkında başta Org. Işık Koşaner olmak üzere dönemin kuvvet komutanlarının şahit olarak dinlenilmesini istediler.

Bu çok haklı isteği mahkeme reddetti.

Dikkat; mahkemenin istediği şahitleri dinleyip, istemediğini reddetmesi ne kadar önemli!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın evrensel hukuk 22 Kasım 2024 | 539 Okunma Türkiye ve Hamas 20 Kasım 2024 | 1.245 Okunma Atatürk ve Ak Parti 19 Kasım 2024 | 1.570 Okunma Adalet Bakanı ne diyor? 17 Kasım 2024 | 816 Okunma Yeni tehlike Trump 15 Kasım 2024 | 1.412 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar