İsrail Türkiye’ye saldırır mı?

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakci, Ürdün Kralı Abdulah’ı ziyaret etti. Belli ki İran siyasi destek arıyor. Fakat Kral Abdullah bu yönde bir imada bile bulunmadı. Aksine şu açıklamayı...

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakci, Ürdün Kralı Abdulah’ı ziyaret etti. Belli ki İran siyasi destek arıyor. Fakat Kral Abdullah bu yönde bir imada bile bulunmadı. Aksine şu açıklamayı yaptı:

Ürdün kesinlikle bölgesel çatışmaların arenası olmayacak!"

Türkiye Cumhurbaşkanı ise, ülkenin “İsrail’in hedefi” olduğunu, hatta “tehlikenin yaklaştığını” bile söyledi:

İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz."

Abdullah öyle konuşurken, Erdoğan niye bölme konuşuyor?

İsrail’in saldırganlığı, pervasızlığı, Führer Netanyahu’nun Nazi usulleriyle savaş yürüttüğü ortada… Fakat bu Türkiye’nin “yakınlaşmış” bir tehlike altında olduğunu gösterir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail Türkiye’ye saldırır mı? 18 Ekim 2024 | 225 Okunma Daron Acemoğlu ne diyor? 16 Ekim 2024 | 2.691 Okunma Numan Kurtulmuş fırtınası 15 Ekim 2024 | 2.661 Okunma Parti-devlet sorunu 13 Ekim 2024 | 706 Okunma Erdoğan ‘yeni üslup’ diyor 11 Ekim 2024 | 750 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar