Kayıp yıllar

İktisadi gelişme tarihimizin niye yarı-başarılı veya yarı-başarısız olduğunu iyi düşünmemiz, araştırmalara, verilere dayalı görüşler geliştirmemiz lazım. Bundan sonra o...

İktisadi gelişme tarihimizin niye yarı-başarılı veya yarı-başarısız olduğunu iyi düşünmemiz, araştırmalara, verilere dayalı görüşler geliştirmemiz lazım. Bundan sonra o yanlışlara kapılmadan istikrarlı bir gelişme çizgisi izleyebilmek için.

Hiç aklımızdan çıkmamalı; yüz yılda Japonya, elli yılda Güney Kore olamadık.

Uzaklara gitmeyelim, gerekli olduğu halde burada felsefi tartışmalara da girmeyelim. Yakın geçmişe bakalım; 1990’lı yıllar Türkiye’nin kayıp yıllarıdır; koalisyonlar yüzünden. Bu gerçek CB sistemini savunanların hoşuna gidecektir.

Ama bir gerçek daha var. Türkiye’nin kabaca son on yılı da kayıp yıllardır. Bu gerçek de muhaliflerin hoşuna gidecektir.

Halbuki tüm gerçeği topluca görmemiz lazım.

Şu cümle gerçeğin ifadesidir, bir sanayicinin sözleridir:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sisi ‘Atatürk’ dedi 08 Eylül 2024 | 73 Okunma Bu defa oylar Sisi’ye! 06 Eylül 2024 | 1.600 Okunma Yeni anayasa? 04 Eylül 2024 | 778 Okunma Mustafa Kemal ve asker 03 Eylül 2024 | 2.655 Okunma ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ 01 Eylül 2024 | 640 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar