Bakanlara 'hacklenemeyen' özel telefon! Yeraltı dünyasını bir araya getiren düğün!

Bir süre önce İsrail'in gerçekleştirdiği Lübnan'da art arda gerçekleştirilen çağrı cihazı ve telsiz saldırıları, cep telefonlarına yönelik güvenlik endişesini de beraberinde...

Bir süre önce İsrail'in gerçekleştirdiği Lübnan'da art arda gerçekleştirilen çağrı cihazı ve telsiz saldırıları, cep telefonlarına yönelik güvenlik endişesini de beraberinde getirdi.

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle çağrı cihazlarının patlaması sonucu en az 12 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralanmıştı. Olaydan bir gün sonra telsizleri hedef alan yeni patlamalarda ise 20 kişi ölürken, 450 kişi de yaralanmıştı.

* * *

Bu olaylardan sonra dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, özellikle de akıllı telefonlarının benzer bir durum nedeniyle uzaktan patlatılmasından endişe duyar hale gelmişti.

Calgary Üniversitesi'nde Güvenli ve Dayanıklı Siber-Fiziksel Sistemler Kanada Araştırma Kürsüsü Başkanı Hadis Karimipour'un, Kanadalı haber kurumu CBC'ye yaptığı açıklamada, "Endişe anlaşılabilir ve teknik açıdan mümkün ama genel anlamda akıllı telefonların patlatılması kolay değil." sözleri, hissedilen kaygıyı daha da arttırmıştı.

Aldığım bilgilere göre Türkiye, İsrail'in saldırılarından sonra başta bakanlar olmak üzere kritik yöneticilere, hackleme- dinlemelere karşı daha güvenli telefonlar geliştirerek teslim etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bakanlara 'hacklenemeyen' özel telefon! Yeraltı dünyasını bir araya getiren düğün! 06 Ekim 2024 | 1.444 Okunma İngiltere Polisi; 11. CB Gül'ün eşi Hayrünissa Hanımın çantasından 3 mektubu habersiz aldı! 03 Ekim 2024 | 6.297 Okunma Ekim- Kasım'a dikkat! Narin'e imam nikahı! Sözcü'nün başına Altaylı ve Yılmaz aday! 19 Eylül 2024 | 9.106 Okunma CHP içinde bir klik toplantı yaptı; "Gerekirse Mansur Yavaş'ı hain ilan ederiz!" 08 Eylül 2024 | 3.143 Okunma Özgür Özel'in yayında ''Her akşam arkadaşlarla kafayı çekerim!'' sözü sansürlendi! 04 Eylül 2024 | 6.126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar