Aydın Doğan, yıllar önce Locaefendi’ye ne demişti?
Latif Erdoğan, özel arşivinin kapağını açtı! Şu satırlar, onun arşivinden çıkan Fetullah Gülen'e ait sözlerdir: “Aydın Doğan Bey, bana bizzat söyledi. 'Niye bana da iş vermiyorsunuz, ben de...
Latif Erdoğan, özel arşivinin kapağını açtı! Şu satırlar, onun arşivinden çıkan Fetullah Gülen'e ait sözlerdir: “Aydın Doğan Bey, bana bizzat söyledi. 'Niye bana da iş vermiyorsunuz, ben de yapayım' dedi. Hürriyet Holding'in Milliyet Holding'in arkasındaki insan, Koç'la içli dışlı bir insan 'Ben de yapayım' diyor. Ben inanıyorum ki, yarın Sabancı da diyecek, Koç da diyecek” (25.10. 1997)
*
Erdoğan, on dokuz yıl önce Gülen'in kendisinin de yer aldığı bir sohbette söyledikleri hakkında Akit'teki köşesinde (29 Ekim 2016) şu isabetli satırları yazdı:
“Gülen'in bu ifadede yer verdiği hususlar sadece bir temenni ya da sadece bir öngörü olarak değerlendirilemez. Pratikte görünen o ki, bir talep ve bu talebin kabulünü sözlü olarak belgeleyen bir akit söz konusudur…”
Latif Erdoğan, aynı yazıda Aydın Doğan'ı şöyle uyarıyordu:
“Eğer Gülen'in bende kayıtlı bu ifadesini doğru bulmuyorsa, tekzibine muhatap olarak beni değil, Gülen'i seçmesi gerekiyor!”
*
Locaefendi'nin 1997'de sarf ettiği bu sözler -tek başına- Aydın Doğan'la Fetullah Gülen veya Doğan Grubu ile Paralel Yapı arasındaki münasebetlerin, yakınlığın sanıldığından çok daha eski yıllara dayandığını göstermeye yetiyor.
Tam da burada; Gülen'in Refahyol hükümete yönelik “Beceremediniz gidin” çıkışını; hangi televizyon kanalında, hangi tarihte yaptığını hatırlayalım!
Locaefendi, Aydın Doğan'ın sahipliğindeki Kanal D'de 16 Nisan 1997tarihinde Yalçın Doğan'ın konuğu olmuştu!
Gülen'e ait “Beceremediniz gidin” cümlesi; Aydın Doğan'ın Hürriyet'inde Ertuğrul Ö.'nün eliyle 18 Nisan 1997'de manşete çekilmişti!
18 Haziran 1997'de Refahyol'a havlu attırılmasından on iki gün sonra Mesut Yılmaz'ın başbakanlığında kurulan Ara Rejim hükümetini aynen Doğan Medyası gibi Gülen'in Zaman'ı da alkışlamıştı!
Manşetinden “Hayırlı Olsun” diyen Zaman'dı!
*
Doğan Medyası ile Paralel Medya arasındaki yakın ilişkilerin “sessiz ve derinden” ilerlediği yıllarda; Zaman'da Aydın Doğan'ın zerrece eleştirilmesine dahi tahammül edilemediği pek bilinmez…