Mesut Yılmaz, neden çok mutsuz?
Yirmi Sekiz Şubat davasında “tanık” olarak ifade veren Mesut Yılmaz cuntacıları kolladı, faturayı Erbakan'a kesti! Eski Rejim'in (Baronsal Üst Yapı) mutemet elemanı olan Yılmaz, 28 Şubat darbesinin önde gelen...
Yirmi Sekiz Şubat davasında “tanık” olarak ifade veren Mesut Yılmaz cuntacıları kolladı, faturayı Erbakan'a kesti! Eski Rejim'in (Baronsal Üst Yapı) mutemet elemanı olan Yılmaz, 28 Şubat darbesinin önde gelen işbirlikçisiydi.
18 Haziran 1997'de Refahyol'a havlu attırılmasından 12 gün sonra kurulan hükümetin Başbakanı oldu. Paralel Zaman, Ara Rejim Hükümeti'ni 'Hayırlı Olsun' manşetiyle alkışlamıştı. “Apoletli” Mesut, kendisine “altın tepsi” içinde sunulan o başbakanlığı döneminde bir Amerikan dergisine konuşmuş ve İmam Hatiplilere “Yarasalar” demişti!
*
28 Şubat Davası'nda 84 duruşma geride kaldı. Buna mukabil, dava “arzın merkezi”ne seyahat etmiyor; itina ile “teğet” geçiyor! Mesela, Mesut Yılmaz tanık değil de sanık olmalıydı. Mister Yılmaz, Sincan'dan tankların geçişini de 28 Şubat MGK'sında alınan kararları da bütün hücreleriyle desteklemiş bir siyasi liderdir.
28 Şubat Cuntası'nın, Refahyol hükümetine yönelik muhtelif baskı, müdahale ve saldırılarını “isabetli, haklı ve meşru” göstermeye çalışmıştır. Aynen, Mister Locaefendi gibi!
*
Mesut Yılmaz ifadesinde 30 Haziran 1997'de kurduğu azınlık hükümetinin Başbakanlığını yürütürken askerlerin herhangi bir baskısıyla karşılaşmadığını da söylüyor…