Detoks telefonlarınız hazır

Yenilikçi fikirlerin yeşermesi için illaki eşsiz buluşlar gerekmiyor. Bu konuda insan ihtiyaçlarını gözlemlemek daha önemli hale geliyor. İnsanlar çevresindeki teknoloji kuşatmasından sıyrılıp rahatlamak...

Yenilikçi fikirlerin yeşermesi için illaki eşsiz buluşlar gerekmiyor. Bu konuda insan ihtiyaçlarını gözlemlemek daha önemli hale geliyor. İnsanlar çevresindeki teknoloji kuşatmasından sıyrılıp rahatlamak isteyebiliyor. Bunun yanı sıra her yıl değişen rekabet, cüzdanları da insanları da yormaya başladı.
Şu anda birçok insan dijital müzik servislerinden eski plaklara dönüş yapar gibi yaşamayı tercih edebiliyor. Bu nedenle de artık kimse akıllı telefon kullanmak zorunda da değil.
Türkiye'de akıllı telefon sahibi olmayan milyonlarca kişi var. Kimin sevgilisiyle hafta sonu nereye gitmiş, manzara nasıl da güzelmiş diye bakmadan ya da paylaşmadan durabileceğiniz zamana da ihtiyaç olacağını düşünün.

UZUN PİL ÖMRÜ
Avrupa'da milyonlarca insan hafta sonu akıllı olmayan telefonlar kullanarak kendini teknoloji detoksuna sokuyor. Genelde sadece mesajlaşma ve konuşma olanağına sahip bu cihazların da yeni yeteneklere sahip olduğunu görebiliyoruz.
Uzun pil ömrüne sahip telefonlar, balık tutarken veya doğa ile başbaşa kaldığınızda sizi gereksiz bildirimlerle yormuyor. Hatta saatlerce değil, günlerce açık kalsa da 'pil bitti' derdiniz olmuyor. Dijital müzik çalar keyfinizden mahrum kalmayacağınız gibi, radyo sinyallerine de açık olabilirsiniz. Küçük sınırlı yetenekleri olan bir telefon sizi çok daha mutlu edebilir.

ESKİ NOKIA'LARA DÖNÜŞ
Nokia 3310'un geri dönüşü şimdilik marka değerini satışa dönüştürme projesinden öteye gitmiyor. Oysa geri dönüş yapan pek çok teknoloji var. Müzik endüstrisi de plaklara hızlı bir geri dönüş yaparken, plaktan MP3'e kayıt yapan cihazlar ön plana çıkmıştı. Radyolar dijital dünyada yeniden doğarken, cızırtılı yayından kurtulmuştu.
Oyunlarda Pokemon artırılmış gerçeklik teknolojisiyle muhteşem bir geri dönüş yaşandı. Geri dönüş konusunda mucize yaratan ise Apple oldu.
Efsane isim Steve Jobs şirketin küllerinden doğmasını sağlayacak adımı dijital müzik çalar iPod ve 1 dolara şarkı satışına başlayan iTunes müzik servisiyle atmıştı. Dokunmatik ekranlı iPhone ise akıllı telefonlarda yeni bir dönemin başlamasına sebep olmuştu.

EFSANE PALM MINIK GÖVDEYLE DÖNDÜ
WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarından, e-postalardan ve diğer her şeyden uzaklaşmak, hayatı yakalamak isteyebilirsiniz. 90'lı yılların akıllı olmaya çalışan efsane telefonlardan biri de Palm olmuştu. Dokunmatik telefon alışkanlığını daha basit bir telefonla giderme fikri hiç de kötü bir düşünce değildi. Google Android servislerinin sadeleştirilmiş bir sürümü olarak ortaya çıkmıştı.
Tam 10 yıl önce BlackBerry'nin kurucusu Mike Lazaridis ile röportaj yaparken 1 yıl önce piyasaya çıkan ilk nesil iPhone'un başarı şansını sormuştum. Aldığım yanıt ise, "Dokunmatik ekranları daha önce Palm denedi. Bu alanda başarılı olacağını sanmıyorum" şeklinde oldu. Sonrasında BlackBerry'nin durumunu malumunuz hepimiz gördük.

YILAN OYUNUNA DÖNÜŞ ZAMANI
Nokia 3310 ilk kez 1 Eylül 2000 tarihinde karşımıza çıkmıştı. Nokia 3210'un güncellenmiş bir modeli olarak ortaya çıkan Nokia 3310 Barselona'da düzenlenen 2017'de Mobil Dünya Kongresi'nde küllerinden doğmuştu. Tüm dünyada yaklaşık 126 milyon adet satan telefon 17 yıl sonra yine Finlandiyalı bir şirketle geri dönüş yapıyor. 115 gram ağırlığa, 84x48 piksel çözünürlüklüğe siyah beyaz ekrana sahip Nokia 3310, efsane yılan oyunu ile birlikte geliyor. Sağlamlığı ile pek çok tüketicinin kalbinde taht kuran Nokia 3310, 500 TL'nin altında kalan etiket fiyatıyla sizi üzmüyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş değiştiren, sevgi gösteren robotlar çağı 17 Kasım 2024 | 37 Okunma Kendi mini performansı çok büyük bilgisayarlar 10 Kasım 2024 | 53 Okunma Adım adım yapay zeka kullanmaya başlayın 03 Kasım 2024 | 225 Okunma Hızlı şarj etmek mobil yaşamın anahtarı oldu 27 Ekim 2024 | 83 Okunma Yeşil devrimin tohumları açlıkla mücadele ediyor 20 Ekim 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar