Veri hırsızlarını açıklama zamanı geldi de geçiyor

Amerika ile Çin kavga ederken biz verilerimizi kaptırmaya devam edecek miyiz? Türkiye'de her geçen gün bir veri ihlali duyuyoruz. Ancak kişisel veri konusunda özel ya da kamu verileri kaptıranlara karşı bir sorumluluk yükleyen...

Amerika ile Çin kavga ederken biz verilerimizi kaptırmaya devam edecek miyiz? Türkiye'de her geçen gün bir veri ihlali duyuyoruz. Ancak kişisel veri konusunda özel ya da kamu verileri kaptıranlara karşı bir sorumluluk yükleyen cezaları pek duyamıyoruz. DLA Piper'ın 2024 tarihli GDPR cezaları ve veri ihlalleri raporu, kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına yönelik büyük çaplı dönüşümün etkilerini gözler önüne seriyor. Raporda, özellikle Avrupa Birliği'nde (AB) uygulanan Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ile ilgili cezalar, ihlal bildirimleri ve düzenleyici otoritelerin denetimleri detaylandırılıyor.
Veri ekonomisi büyük hızla büyürken veri ekonomisinin hırsızlarını görmezden gelmek olmaz. Yasak değil, kurallarla korunan veri ekonomisi her girişimci için fırsatlarla dolu.
Gelişen olaylara bağlı değil, somut koşullara ve kurallara bağlanmış, etkin uygulanan ve sivil toplum örgütlerinin de dahil olduğu bir veri ekosistemi inşa etmek zorundayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veri hırsızlarını açıklama zamanı geldi de geçiyor 13 Ekim 2024 | 53 Okunma Türkiye tohum aşama yatırımda Avrupa’da lider 11 Ekim 2024 | 87 Okunma Teknoloji devleri moderasyona yatırım yapmıyor 06 Ekim 2024 | 24 Okunma Tak koluna akıllı saatini! Tansiyonu, uyku apnesini, kalp ritmini takip et 22 Eylül 2024 | 164 Okunma Bilgi ve iletişim teknolojilerine 300 milyon euro kredi 21 Eylül 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar